Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Να μη μάθει η τάξη μας να ζει με τα ελάχιστα...Κανένας νόμος, καμία κυβέρνηση δεν παραχώρησε ποτέ στην τάξη μας κανένα δικαίωμα...

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεσηκωμός παντού για να τραβήξουμε νέες δυνάμεις στη μάχη*


 Την πορεία προς το πανελλαδικό συλλαλητήριο συζήτησαν χτες 
συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ

Με μαζική συμμετοχή έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά η παναττική σύσκεψη σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, φορέων των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών και της νεολαίας, για την προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα και των ενδιάμεσων σταθμών.


Τη σπουδαιότητα της μάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέδειξε εισηγητικά ο Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ.
«Δεν κάνουμε άλλο ένα συλλαλητήριο. Θέλουμε να ταρακουνήσουμε την Αθήνα...
 
...Πώς να δουλέψουμε
 
Κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα δουλειάς, ο Χρήστος Κατσώτης είπε: «Βασικό κριτήριο είναι η ένταξη νέων δυνάμεων στο κίνημα, με κάθε δυνατή μορφή και ειδικά από μεγάλους χώρους δουλειάς...
 
 
...Το βάρος πέφτει στους άνεργους
 
Όπως ειπώθηκε εισηγητικά, «χρειάζεται να ανοίξουμε πλατιά δουλειά με τους άνεργους. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Ανέργων στις γειτονιές, με τη φροντίδα των Λαϊκών Επιτροπών. Κάθε σπίτι έχει άνεργο, πόρτα - πόρτα, σπίτι - σπίτι να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε στον αγώνα...
 
...Δεν υπάρχουν λύσεις «από τα πάνω»
 
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ, ο Χρήστος Κατσώτης είπε: «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν οδηγεί στην αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών του λαού. 

Όλα όσα είπε είναι αυτά που επιτρέπει, που αποδέχεται η ΕΕ, ο ΣΕΒ, η εργοδοσία. Δε θίγει κανένα προνόμιο του κεφαλαίου. Τον 21ο αιώνα, που η επιστήμη και η τεχνική έχουν ανεβάσει την παραγωγικότητα στα ύψη, που ο πλούτος που παράγεται είναι αμύθητος, αυτοί μας εγγυούνται το πολύ ένα κομμάτι ψωμί.

Πάνε περίπατο οι κατακτήσεις που είχαμε 
έως  και  το 2012. Τίποτε  δεν επιστρέφουν.

Παγιώνονται η λιτότητα, η φόρο-λεηλασία, η αθλιότητα της εργασιακής ζούγκλας, η ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από τα προγράμματα, οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, η εμπορευματοποίηση στην Υγεία και στην Παιδεία, οι εκβιασμοί και η ομηρία από τις τράπεζες χιλιάδων εργαζομένων που πήραν ένα δάνειο.

Όλη αυτή η πολιτική είναι επεξεργασμένη και αποδεκτή από την αστική τάξη. Αποτελεί άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης και των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, είναι παράγοντας που συμβάλλει να πηγαίνει το κίνημα προς τα πίσω, να χαμηλώνει ο πήχης των απαιτήσεων, να διαιωνίζονται τα βάσανα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Συμβάλλει  στη  θωράκιση  της   κυριαρχίας  των 
μονοπωλίων και της εξασφάλισης της κερδοφορίας τους.

Να μη μάθει η τάξη μας να ζει με τα ελάχιστα.  

Έχουμε χρέος, με τη δική μας συμβολή, να μπολιάσουμε την εργατική τάξη με τούτο: Κανένας νόμος, καμία κυβέρνηση δεν παραχώρησε ποτέ στην τάξη μας κανένα δικαίωμα. 

Χρειάζεται με ψυχή, με ευθύνη και καλή οργάνωση να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο πρόγραμμα που αποφασίζουμε και ιδιαίτερα στην κορύφωσή του το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Με μολύβι και χαρτί να βάλουμε στη μάχη της οργάνωσης, πλατύτερο κόσμο».
 
*Ολόκληρο το ρεπορταζ στη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου