Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

...Υποστηρίζουμε τις προτάσεις του ΠΑΜΕ, που ανακοίνωσε εδώ στη ΔΕΘ...Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία τους».

Η συνέντευξη Τύπου του Δημ. Κουτσούμπα από τη ΔΕΘ (VIDEO)


Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, από τη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη. Η συνέντευξη έγινε στην αίθουσα C, Ν. Γερμανός. 

Απόσπασμα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Δημοσιογράφος: Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εδώ από το βήμα της ΔΕΘ έναν οδικό χάρτη, ο οποίος όπως είπε θα οδηγήσει τη χώρα στην άνοδο. Μάλιστα είπε πως άρχισε να διαφαίνεται κιόλας ένα άλλο τοπίο. Θα ήθελα να μου πείτε αν σας ικανοποιεί και να αναφερθείτε ξεχωριστά στις εξαγγελίες, το πακέτο.


«Είναι προκλητικές οι εξαγγελίες για τα λαϊκά στρώματα, για το λαό μας.  

Δεν θα οδηγήσουν καν έστω και σε μια μικρή ανακούφιση των εργατών, των ανέργων, των επαγγελματιών, των αγροτών, γενικά του λαού μας. Ας πάρουμε υπόψη μας ότι η επίθεση, η φοροεπιδρομή που δέχτηκε ο λαός μας αυτά τα χρόνια, είναι τεράστια. 

Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε μια 5ετία, επταπλασιάστηκε ο φόρος εισοδήματος των μισθωτών, εννεαπλασιάστηκε ο φόρος για τους ελευθεροεπαγγελματίες και εμπόρους, ο ΦΠΑ αυξήθηκε 4 φορές. Να μην αναφέρω άλλα στοιχεία, είναι γνωστά σε όλους. Είναι γνωστά περισσότερο στον ελληνικό λαό που βάζει το χέρι στην τσέπη κάθε μήνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, για να πληρώνει. 

Το πρόβλημα δε λύνεται, λοιπόν, με το πόσες δόσεις θα πληρώσουμε τελικά τον φόρο για την ακίνητη περιουσία, τον ΕΝΦΙΑ ή άλλες οφειλές, αν θα είναι 6 ή 8 ή 12 ή 48, που άκουγα σήμερα το πρωί να λέει σε κάποιο κανάλι, κάποιος πολιτικός αναλυτής.

Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται εδώ και τώρα άμεση κατάργηση και του ΕΝΦΙΑ και όλων αυτών των ληστρικών φόρων και των χαρατσιών. 

Χρειάζονται δυναμικά μέτρα, όπως προβλέπει η πρόταση του ΚΚΕ, για άμεση ανακούφιση και ελάφρυνση όλων των κατηγοριών των εργαζομένων. 

Πρέπει για παράδειγμα να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια, για μια οικογένεια να είναι 40.000 με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα για οφειλές που υπάρχουν σε τράπεζες και κινδυνεύουν άνθρωποι να μένουν με ενοίκιο στο δικό τους σπίτι ή να τους το δημεύει, να τους κατάσχει η τράπεζα, επειδή χρωστάνε κάποιες δόσεις. 

Θα πρέπει να υπάρξει είτε για τους ανέργους οριστική διακοπή αυτής της οφειλής άμεσα ή άλλες κατηγορίες, όπως είναι οι μισθωτοί, που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια για παράδειγμα μέχρι 200.000 ευρώ να μειωθεί η οφειλή αυτή προς την τράπεζα κατά 50%. 

Ή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους αυτοαπασχολούμενους, θα πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα και να σταματήσει να υπάρχει οφειλή για το ποσό των τόκων που οφείλουν στην τράπεζα, κατά 100% κούρεμα και βεβαίως να υπάρξει αν διατηρεί ακόμα την επιχείρησή του, το κατάστημά του, 30% μείωση για το υπόλοιπο της οφειλής προς την τράπεζα και κατά 50% εάν το έχει κλείσει, έχει βάλει λουκέτο. 

Αντίστοιχα προτείνουμε και για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες, 30% σε πρώτη φάση με ύψος δανείου μέχρι 200.000 ευρώ, που έχουν πάρει από τράπεζες, 30% μείωση – κούρεμα αυτού χρέους, αυτής της οφειλής προς τις τράπεζες. Αυτά είναι ορισμένα άμεσα μέτρα που μπορούν πραγματικά να δώσουν ανάσα στη λαϊκή οικογένεια, στους διάφορους κλάδους των εργαζομένων. 

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να απαγορευθεί 
οποιαδήποτε δήμευση, πλειστηριασμός.

Δεν μπορεί κάτω από αυτή τη δαμόκλεια σπάθη να ζει ο ελληνικός λαός, ο εργαζόμενος, ο άνεργος. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα και βεβαίως τα έσοδα μπορούν να βρεθούν από την φορολόγηση της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας με 45%. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγάλες επιχειρήσεις, αυτός ο τεράστιος πλούτος και μιλάμε γι’ αυτές τις επιχειρήσεις που συσσώρευσαν και τα χρόνια της κρίσης μεγάλο πλούτο, που είχαν σημαντικό ποσοστό κέρδους, που μπορούν να επενδύσουν κεφάλαια και έχουν φύγει για άλλους κλάδους, ακόμα και για άλλες χώρες και κάνουν επενδύσεις. 

Πρέπει να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και όχι συνεχώς να ξεζουμίζεται ο εργαζόμενος, ο απλός λαός, ο επαγγελματίας, ο αγρότης και ο εργάτης και ο υπάλληλος φυσικά μέσα σε αυτούς»...

Η εισηγητική ομιλία και  συζήτηση 
με  τους  δημοσιογράφους   (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου