Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

«...Να απαντήσουμε με οργάνωση στα σωματεία, με επιτροπές, με στήριξη του ΠΑΜΕ».

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ 
στο  Κυβερνητικό  Συμβούλιο  Απασχόλησης  

  
Σε σχόλιο για την συνάντηση της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση, με αφορμή την συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Έχουν αποφασίσει να ταΐσουν με περισσότερο κρατικό χρήμα (από αυτό που συγκεντρώνουν από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, από αυτό που υφαρπάζει με πολλούς τρόπους από τον Λαό μας) και το κάνουν κυβέρνηση και ΓΣΕΕ χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους άνεργους και την νεολαία.

Αντί για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αντί για επέκταση του επιδόματος σε όλους τους ανέργους, αντί μαζικών προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων για την κάλυψη των τεράστιων κενών ιδιαίτερα στους τομείς παιδείας - υγείας - πρόνοιας - αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας. 

Αντί για προστασία των ανέργων από την φοροληστεία, την λεηλασία από τις τράπεζες, χωρίς ντροπή συμφώνησαν να ενισχύσουν τα προγράμματα επιδοτούμενης φτηνής έως τσάμπα εργασίας στις πολυεθνικές και στους μεγαλοκαπιταλιστές. 

Άλλωστε η ΓΣΕΕ λειτουργεί ως ντίλερ 
προώθησης  τέτοιων  προγραμμάτων.

Εκμεταλλεύονται την ανάγκη για δουλειά 100 άδων χιλιάδων νέων, την ανάγκη για κάποιο εισόδημα και προσφέρουν ιδιαίτερα τους νέους βορά στο κεφάλαιο, κρύβοντας ότι την ανεργία την γεννά και την αναπαράγει το καπιταλιστικό σύστημα που το στηρίζουν κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Προσπαθούν να μπολιάσουν την συνείδηση των νέων ανθρώπων, με την πεποίθηση ότι αυτό είναι το μέλλον τους και να τους μάθουν να είναι ευχαριστημένοι με αυτή την αθλιότητα των προγραμμάτων.

Απάντηση στην συνεχιζόμενη αυτή αθλιότητα των πολιτικών εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να δώσουν οι άνεργοι και ιδιαίτερα η νεολαία με οργάνωση παντού, με δράση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων για μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Να απαντήσουν με οργάνωση στα σωματεία, με επιτροπές, με στήριξη του ΠΑΜΕ».
 
Νέα προνόμια στο κεφάλαιο έβγαλε το 
Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης (ΕΔΩ)

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη σύσκεψη του Κυβερνητικού 
Συμβουλίου Απασχόλησης (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου