Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Να γίνει ένα βήμα μπροστά...

Σταθμός στην πάλη για τους ανέργους η 4 Οκτώβρη*

 
Συγκεντρώσεις στην Αθήνα (11 π.μ. Ομόνοια) και σε άλλες πόλεις, 
στο  δρόμο  για  το  πανελλαδικό  συλλαλητήριο  της  1ης  Νοέμβρη

Οι συγκεντρώσεις, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα το Σάββατο 4 Οκτώβρη, αποτελούν σταθμό μιας πυκνής αγωνιστικής δραστηριότητας, που συνεχίζεται αυτήν τη βδομάδα, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης που έχουν αποφασίσει συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Λαϊκές Επιτροπές. 

Τα συνδικάτα επιδιώκουν ταυτόχρονα με τις συγκεντρώσεις να δυναμώσει η δουλειά για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα...

Συνολικά με τη δίμηνη δράση του από τις αρχές Σεπτέμβρη, το ΠΑΜΕ βάζει στο επίκεντρο της προσοχής και της δουλειάς των συνδικάτων τούς εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, απλήρωτους, μισοεργαζόμενους, τους νέους που «περιπλανώνται» ανάμεσα στην ανεργία, στα προγράμματα κατάρτισης, την ολιγόμηνη δουλειά και ξανά πίσω στην ανεργία.

Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία...

...Οι άνεργοι, στην πλειοψηφία τους βουβά, παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Ξεροσταλιάζουν στις ουρές του ΟΑΕΔ, στέλνουν αμέτρητα βιογραφικά, αναζητούν μια θέση στα προγράμματα των ΚΕΚ, πέφτουν θύματα των σύγχρονων δουλεμπορικών, αναζητούν «ευκαιρίες» στο εξωτερικό...

Να γίνει ένα βήμα μπροστά
 
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το πανελλαδικό συλλαλητήριο, η οργάνωση και η επιτυχία των συγκεντρώσεων που θα γίνουν αυτήν τη βδομάδα, μπορεί και πρέπει να βάλει σε κίνηση περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους και λαϊκούς ανθρώπους, να συσπειρώσει νέες δυνάμεις. 

Να κινητοποιήσει περισσότερες οργανωμένες δυνάμεις, να εμπνεύσει τη διάθεση για δράση σε όσους δε συνδικαλίζονται, ή δε συμμετέχουν στη ζωή του σωματείου τους...

...Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι στις 2 του Νοέμβρη τα ταξικά σωματεία να μετράνε νέα μέλη στις γραμμές τους, να έχει ψηλώσει ο πήχης της απαιτητικότητας και της δουλειάς στο χώρο τους. 


Το ΠΑΜΕ να ενισχυθεί με καινούριες δυνάμεις.  

Να καταγραφεί βελτίωση στους δείκτες της ανασύνταξης, στο βάθεμα της συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τους νέους από τα λαϊκά στρώματα.

Κυρίως, χρειάζεται η πίεση που θα ασκηθεί με τις κινητοποιήσεις, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις των συνδικάτων αυτό το διάστημα, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μέτρα ανακούφισης από την Τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση. 

Να υποχρεωθούν εργοδότες να καταβάλουν δεδουλευμένα, ώστε να πάρουν ανάσα νοικοκυριά χρεωμένα μέχρι το λαιμό. Να γίνει συνείδηση ότι μόνο η δουλειά από τα κάτω, με ταξική οργάνωση και συλλογική πάλη μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, να ταρακουνήσει, να ανοίξει δρόμους.

*Ολόκληρο το άρθρο (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου