Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν αποστέλλει στοιχεία ο Δήμος Πατρέων

Δήλωση του Κώστα Πελετίδη για την 
παραπομπή των δήμων στον εισαγγελέα*


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη σημερινή αποστολή εκ μέρους του υπουργείου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ΕΔΩ)  των εκθέσεων πέντε δήμων που δεν στέλνουν τα στοιχεία των εργαζομένων για τη λεγόμενη αξιολόγηση, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε τα εξής:

 

«Η πρώτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, ήταν να δοθεί εντολή προς τις Γενικές Διευθύνσεις του δήμου να σταματήσει κάθε ενέργεια αποστολής στοιχείων.

Στόχος αυτής της απόφασης ήταν να προστατευθούν οι 
εργαζόμενοι από ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Τις απολύσεις.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον αντιδραστικό νόμο 4250/2014 γιατί βάζει τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του δήμου να λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, όπου θα έχουν πρόσβαση λίγοι και ανάλογα με τον όβολό τους. Γι’ αυτό παλεύουμε να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014 όπως αποφάσισε και το Δημοτικό μας Συμβούλιο.


Αυτό που επιδιώκει η περίφημη διαδικασία αξιολόγησης είναι η βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να αντικατασταθεί με δίμηνες και 6μηνες συμβάσεις.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τα φαινόμενα που "άνθισαν" τις προηγούμενες δεκαετίες: Με τη ρουσφετολογία, τη ρεμούλα και την κοπάνα, γιατί όλα αυτά είχαν το σκοπό τους: Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων και τη φθορά των συνειδήσεών τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καταγγέλλουν τα φαινόμενα όψιμα σήμερα αυτοί που τα δημιούργησαν. Πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διαίρεση των εργαζομένων».
 
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας 

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη δοθεί κανένας φάκελος εργαζόμενου, με κανέναν τρόπο, για «αξιολόγηση». 

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έλεγχος μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου», αναφέρει:

«Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αποκαλύπτει τη σκοπιμότητά της για νέες χιλιάδες απολύσεις.

Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς-φιλέτα του Δημοσίου και των ΟΤΑ.


Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει 
να  αντιμετωπίσει όσους  κατέθεσαν πλαστά  δικαιολογητικά.

Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της “νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας” της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. 

Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στο Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφασίζει κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μη δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε το Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου