Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ήρθε η ώρα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δείξουν τη δύναμή τους...Δεν θα μας γονατίσουν.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ Αποφασιστικά 
προς  το  δεύτερο  μήνα  των  κινητοποιήσεων *


Με ορόσημο το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, 
εντείνονται οι  κινητοποιήσεις  όλη  την  επόμενη  βδομάδα

Με αποφασιστικότητα και σχέδιο, πέντε εβδομάδες πριν το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη, συνδικάτα, οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), της φτωχής αγροτιάς (ΠΑΣΥ), των γυναικών (ΟΓΕ), οι Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές και στους δήμους, μαζί με τις αγωνιζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ξεδιπλώνουν την πάλη τους για να ανακόψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.

Με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ από τις 2 έως 4 Οκτώβρη σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με συσκέψεις και συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, με εξορμήσεις και κινητοποιήσεις έξω από γραφεία του ΟΑΕΔ, εφορίες, νοσοκομεία, σταθμούς διοδίων, από σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς, δίνεται η μάχη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, καθημερινά οργανώνεται η αντίσταση και η πάλη για την προστασία των ανέργων, την κατάργηση των χαρατσιών που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χιλιάδες αγωνιστές μπαίνουν στον αγώνα, κάνοντας καθαρό την προτροπή του ΠΑΜΕ: Δεν θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που τάζουν δεξιά και αριστερά. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και απαιτούμε. 


Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

Ήρθε η ώρα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δείξουν τη δύναμή τους.  

Να απαιτήσουν την πραγματική προστασία των ανέργων. Επίδομα σε όλους τους ανέργους που το άγριο καπιταλιστικό σύστημα τους καταδίκασε στην ανεργία. 

Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από 751 ευρώ, κανένας να μην είναι ανασφάλιστος και χωρίς συλλογική σύμβαση. Κράτος και εργοδοσία να πληρώσουν για τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών των Ταμείων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. 

Αγώνας για να βγει η εργατική τάξη από την εργασιακή ζούγκλα 
όπου  την  έριξαν  οι  καπιταλιστές  και  οι  κυβερνήσεις  τους.  

Πάλη ενάντια στη φοροκαταιγίδα με την οποία λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα.

Κατάργηση όλων των χαρατσιών και του ΕΝΦΙΑ.

Με πυρήνα αυτές τις διεκδικήσεις, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του ταξικού αγώνα, ακόμα πιο πολλοί να μπούνε στη μάχη. Δεν θα μας γονατίσουν.

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του  Ριζοσπάστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου