Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ Συγκεντρώσεις ενάντια στο φασισμό, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη.

Συμπληρώνεται  ένας  χρόνος  από  τη 
δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ΧΑ*


Συγκεντρώσεις μνήμης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη σε μια σειρά πόλεις. 

- Σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, καλεί η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.  
Κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.  

- Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στο φασισμό, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. 
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Στη συναυλία, μέχρι και χθες το βράδυ, είχαν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Μαρία Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης, Νίκος Ταλέας, Δημήτρης Νικολούδης, Γιώργος Αετόπουλος, Ανθή Τατσιούλη, Απρόοπτος και Πρόδρομος Μυστακίδης (hip hop), μαθητικά συγκροτήματα και το συγκρότημα της ΚΝΕ. 

- Αντίστοιχη συγκέντρωση διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα. 

- Στην Κρήτη, αντιφασιστική εκδήλωση - συναυλία οργανώνει η Ενωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, στις 7 μ.μ., στα Λιοντάρια. Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην εκδήλωση έχει απευθύνει η τοπική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Σε πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Καλεί να κρατηθεί αύριο ενός λεπτού σιγή μέσα στα σχολεία«στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό - φασιστικό τέρας», να ανοίξει η συζήτηση και να διοργανωθούν δράσεις ενάντια στο φασισμό.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας και για τις αιτίες που τον γεννούν», τονίζει η ΑΣΓΜΕ, καλώντας να οργανωθούν δράσεις ενάντια στο φασισμό, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου, ιστορικοί περίπατοι, κ.ά., τιμώντας και καλώντας τους αντιστασιακούς της ΕΠΟΝ, του ΕΠΑΜ και ΕΛΑΣ στα σχολεία να μιλήσουν στα παιδιά».

Από τη στήλη "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου