Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

«...αγροτιά και εργατιά σαν μια γροθιά, συνεχίζουμε δυνατά με πείσμα γνώση, εμπειρία, θέληση και τόλμη»

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε 
συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα (video)


Σε μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στην κεντρική πλατεία της Νάουσας μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που περιόδευσε σε Πέλλα και Ημαθία.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φίλες και Φίλοι, αλήθεια ποιος μπορεί να εμπιστευτεί σήμερα την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μοιράζει ξανά υποσχέσεις ότι δήθεν πασχίζει να ανακουφίσει το λαό από τους φόρους, τη νεολαία από την ανεργία, να προστατεύσει τις εξαθλιωμένες οικογένειες; 

Όταν στην πραγματικότητα αυτό που προωθεί είναι νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και νέα πλήγματα σε μισθούς - συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να διασφαλίσει την υψηλή κερδοφορία του.


Πίσω από κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση του λαού βρίσκονται νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια.

Όταν μιλούν για φοροελαφρύνσεις στο λαό δεν λένε ότι ήδη έχουν μειώσει τη φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο και ετοιμάζονται να την μειώσουν κι άλλο. 

Όταν εξαγγέλλουν προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν λένε ότι ουσιαστικά οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν όχι μόνο με ζεστό χρήμα αλλά και με την τζάμπα εργασία της μαθητείας.

Όταν μιλούν για το λεγόμενο εγγυημένο εισόδημα των 400 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, δεν λένε ότι στην ουσία εγγυώνται την εξαθλίωση, με ένα μέτρο, ουσιαστικά της ΕΕ, που στόχο έχει να αντικαταστήσει τα προνοιακά και άλλα επιδόματα όπως αυτό της ανεργίας. Να καταργήσει το βασικό μισθό και την κατώτερη σύνταξη.


Με κριτήριο την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών η κυβέρνηση κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δηλαδή με τους εκπροσώπους των καπιταλιστικών ενώσεων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. 

Κάθε διαπραγμάτευση θα φέρνει και νέες απώλειες για το λαϊκό εισόδημα, νέα προνόμια για το κεφάλαιο. Οι όποιες φοροελαφρύνσεις θα ‘ναι ψίχουλα για την πιο ακραία φτώχεια, που κι αυτά θα εξανεμίζονται την ίδια στιγμή από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική.

Και στο θηρίο αν απλώσεις δάχτυλο στο τέλος θα σε 
καταπιεί ολόκληρο λέει  ο  λαός μας  και  έχει δίκιο!  

Τι άλλο να πει κανείς όταν ακούει για το καινούργιο φιρμάνι που ετοιμάζουν με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για τις απεργίες, με τη δυνατότητα στους εργοδότες να προχωρούν σε λοκ άουτ; 

Ποιος θα ωφεληθεί κι από αυτή την εξέλιξη, οι εργάτες ή οι καπιταλιστές;...»

Περισσότερα στο 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου