Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

«ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ»


 

Μαζική και δυναμική η πρωτομαγιάτικη 
απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ*

και των αγωνιστικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, στέλνοντας μήνυμα ότι αυτή η απεργιακή μάχη, που δόθηκε δυναμικά, ακούραστα και παλικαρίσια από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή και σχολείο, πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα.  


Δόθηκε περήφανη απάντηση στα μονοπώλια, που συντρίβουν τη ζωή τους. Έδωσαν απάντηση στις κυβερνητικές απόπειρες να χτυπηθούν τα διαχρονικά μηνύματα της 1ης Μάη στη συνείδηση της εργατικής τάξης, που θα δηλώνει: «Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία». Είναι η κόκκινη μέρα της εργατιάς, είναι η ματωμένη μέρα των εργατών του Σικάγο και των εργατών όλου του κόσμου...


Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «ο κάθε ένας από εμάς σήμερα εδώ και άλλοι που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στη συγκέντρωσή μας πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε αποστολή, σε καθήκον, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη. Να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε κουράγιο στους εργαζόμενους».

Σημείωσε ότι «ο αγώνας πρέπει να έχει αιτήματα που υπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Πρέπει να στρέφεται κατά της πλουτοκρατίας και της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των διαχειριστών του συστήματος, ανεξάρτητα από την ταμπέλα που έχει. Ώστε κάθε αγώνα, είτε είναι απεργία, διαδήλωση, αρχαιρεσίες, να τον καταλαβαίνουμε σαν μέρος ενός πολιτικού, ταξικού πολέμου, από τον οποίο πρέπει να βγει νικήτρια η εργατική τάξη, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο... 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το δικό μας δρόμο ανάπτυξης όπου η εργατική τάξη θα είναι κυρίαρχη της οικονομίας και της εξουσίας. Δεν θα υπάρχει ανεργία, δεν θα υπάρχουν Μανωλάδες».
(Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Πέρρου) 

 

Με υψωμένες γροθιές και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τάξης μας, υπό τον ήχο της «Διεθνούς» από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού στους τόπους δουλειάς προετοιμάζοντας την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 23 Μάη στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, απαιτώντας την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου