Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος»... που οι ίδιες εξόπλισαν


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος ωσότου να μην αποτελεί πλέον μια δύναμη στη Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από το Ταλίν της Εσθονίας, αξιοποιώντας για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ τη φρικιαστική δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από το ΙΚ.

«Δεν θα είναι (ένας αγώνας) μιας εβδομάδας ή ενός μήνα ή έξι μηνών (...) Θα χρειαστούμε χρόνο για να τους απωθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Η ουσία είναι η εξής: ο στόχος μας είναι σαφής και αφορά στην καταστροφή (του Ισλαμικού Κράτους) ώστε να μην αποτελεί πλέον μια απειλή, όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και για τις ΗΠΑ», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ό,τι κι αν πιστεύουν ότι θα πετύχουν αυτοί οι φονιάδες με τις δολοφονίες αθώων Αμερικανών όπως ο Στίβεν, έχουν ήδη αποτύχει. Απέτυχαν επειδή, όπως και όλος ο κόσμος, οι Αμερικανοί απορρίπτουν τη βαρβαρότητά τους. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν», πρόσθεσε.

Βεβαίως αυτά τα... σκληρά λόγια του Ομπάμα, έρχονται λίγους μήνες μόνο αφότου (εάν όντως έχουν σταματήσει όπως ισχυρίζονται) οι ΗΠΑ σταμάτησαν να προμηθεύουν με όπλα αλλά και με άλλα μέσα τις μισθοφορικές ομάδες (ανάμεσα τους και το ΙΚ) που πολεμούσαν εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας.

Επίσης, όσο «τρομερό» και να είναι το Ισλαμικό Κράτος, «δεν είναι ανίκητο» και αποδυναμώθηκε από τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ένας αμερικανός αξιωματούχος. Ο Μάθιου Όλσεν, διευθυντής του «Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ», σημείωσε ότι δεν διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» για κάποιο σχέδιο του ΙΚ να επιτεθεί εναντίον της χώρας του.

«Αυθεντικό το βίντεο της εκτέλεσης»

Αμερικανοί και Βρετανοί «ειδικοί» εξέτασαν το βίντεο της εκτέλεσης του Σότλοφ, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος μαυροντυμένος άνδρας με τη βρετανική προφορά που είχε σκοτώσει και τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ στις 19 Αυγούστου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους το βίντεο είναι αυθεντικό.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Σότλοφ  είχε και ισραηλινή υπηκοότητα, ανακοίνωσε σήμερα το Ισραήλ. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σότλοφ, ο οποίος είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, μετεγκαταστάθηκε στο Ισραήλ το 2005 και σπούδασε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο κοντά στο Τελ Αβίβ, το Interdisciplinary Center Herzliya.

Βρετανία: Δεν θα καταβάλει λύτρα για τους ομήρους

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της, ώστε να διασφαλίσει ότι και οι άλλες χώρες της ομάδας των G8 θα τηρήσουν τη συμφωνία τους να μην καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων. 

Η δήλωση έγινε μία μέρα μετά την εκτέλεση του Σότλοφ, και ενώ το ΙΚ απείλησε ότι ο επόμενος όμηρος που θα εκτελεστεί, θα είναι Βρετανός πολίτης.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου