Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι υποστηρίζει «κάθε διεθνή προσπάθεια» να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του υποστηρίζει κάθε «διεθνή προσπάθεια» με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά τα αεροπορικά τα  πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ (ΕΔΩ) και οι «πρόθυμοι» εναντίον θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» στο συριακό έδαφος.

«Η Συρία θα συνεχίσει σθεναρά τον πόλεμο που διεξάγει εδώ και χρόνια εναντίον της τρομοκρατίας των τακφίρι (σ.σ. των σουνιτών εξτρεμιστών). Υποστηρίζει κάθε διεθνή προσπάθεια που έχει στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Άσαντ στη διάρκεια συνάντησής του με τον απεσταλμένο του Ιρακινού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Άσαντ, «η επιτυχία της προσπάθειας αυτής δεν συνδέεται μόνο με τη στρατιωτική δράση, η οποία είναι σημαντική, αλλά επίσης και με τη δέσμευση των κρατών (να εφαρμόσουν) τις διεθνείς αποφάσεις» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Δαμασκός κατηγορεί τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία ότι χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές και ότι τους επιτρέπουν να περνούν τα σύνορά τους. 

 

Ο Ιρακινός απεσταλμένος Φάλεχ Αλ Φάγιαντ και ο Σύρος πρόεδρος συμφώνησαν «να συνεχίσουν τη συνεργασία και το συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών για να αντιμετωπίσουν αυτήν τη μάστιγα», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο «Sana». 

Εξάλλου ο Φάγιαντ ενημέρωσε τον Άσαντ για «τις τελευταίες προετοιμασίες που γίνονται στον τομέα αυτό», σύμφωνα με το «Sana».

ΗΠΑ: Ένταση των επιδρομών στη Συρία 
προανήγγειλε ο Μπάρακ  Ομπάμα  (ΕΔΩ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου