Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κανένας συμβιβασμός με την ανεργία και τη μισοζωή!

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το δίμηνο δράσης 
και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο *

 

Με αφορμή το δίμηνο δράσης και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει το παρακάτω κάλεσμα:

«Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο με το δίκανο, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργατική οικογένεια! Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν, για να μειώνουν ακόμα παραπέρα τα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματα.

 

Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο κι εμείς οι άνεργοι για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Εργαζόμενε - εργαζόμενη στα προγράμματα απασχόλησης,

Εσύ που βαφτίζεσαι ξαφνικά "ωφελούμενος". Εργάζεσαι χωρίς δικαιώματα, δεν έχεις δικαίωμα στον αγώνα, στη διαμαρτυρία, στην απεργία. Πληρώνεσαι ακανόνιστα και καθυστερημένα, δουλεύεις χωρίς άδεια, δώρα, χωρίς συντάξιμα ένσημα, σε αντικείμενα και σε χώρους που δε γνωρίζεις, πολλές φορές σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Ολοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να παλέψουμε, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα!

Ουσιαστική προστασία των ανέργων!...


...Μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα!
 
Απέρριψε τον βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Δεν είναι ούτε μοναδικός ούτε αιώνιος. Εχεις πείρα! Βλέπεις πως μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία φέρνει!

Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο, ούτε φταίει για την ανεργία του!
Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία.


Κανένας δε θα τσακίσει την αξιοπρέπεια μας!
Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη!
Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια!
Να μπει φραγμός στην περιπλάνηση χωρίς τέλος!
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη!
Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Την ανεργία, τη γεννά το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα!
Τσάκισε το πριν σε τσακίσει αυτό!
Ανάπτυξη για όλο το λαό!
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.


Απέναντι στην πολιτική που σε εκβιάζει να διαλέξεις ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας κάνε το βήμα, όπλισε και πάρε το δρόμο της οργάνωσης στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, του αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της πάλης για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση».

*Ολόκληρη η ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου