Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν φταίμε εμείς για την κρίση. Το πλεόνασμα τους είναι από το δικό μας αίμα. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΠΑΣΕΒΕ: Κινητοποίηση την 1η Οκτώβρη ενάντια 
στις  απειλές  και  τις  κατασχέσεις  για  τα  χρέη*


Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 1η Οκτώβρη στις 9 π.μ. στην πλ. Ομονοίας καλεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ ενάντια στις απειλές και τις κατασχέσεις για τα χρέη.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:

«1 στους 2 συναδέλφους έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και μένουν ανασφάλιστοι, αυτοί και οι οικογένειές τους. Λιγότερο από 8% των οφειλετών έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.

Μετά την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, το τέλος επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, είχαμε αύξηση των εκκαθαριστικών έως και 50%. 

Την ίδια στιγμή καραδοκούν ο ΕΝΦΙΑ και τα δημοτικά τέλη...

2 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν πτώση του ετήσιου τζίρου (Ιούλης 2013 - Ιούλης 2014) κατά 20% και από την έναρξη της κρίσης κατά 74%. Από την αρχή της κρίσης έχουν κλείσει 230.000 επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το τέλος του χρόνου, τα νέα λουκέτα θα προσεγγίσουν τις 15.000.

Το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών έχει ήδη στείλει σε 100.000 συναδέλφους ειδοποιητήρια γιατί οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, απειλώντας ότι αν δεν ρυθμίσουν το χρέος τους εντός 20 ημερών θα προβούν σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ...

 
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ  

Η περιβόητη "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" που μας τάζει η κυβέρνηση είναι για πολύ λίγους. Εξάλλου, οι περισσότεροι από εμάς δεν συγκαταλέγονται στις "υγιείς επιχειρήσεις". 

Οι επιδοτήσεις, τα "ανοιχτά MalΙ", η "καινοτομία" και η "εξωστρέφεια", που τάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και διεκδικούν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, είναι ένα ακόμα δώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Αυτό επιβεβαίωσαν περίτρανα και τα υπόλοιπα "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ" όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και των ωραρίων, των οποίων τις βάρβαρες συνέπειες ήδη βιώνουμε.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας. Έχουν βάλει το χέρι τους στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους.

ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, να τους κάνουμε στην άκρη, οργανώνοντας τον αγώνα μας με κέντρα το κάθε Σωματείο, την κάθε Ένωση, την κάθε Επιτροπή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 

...βρίσκεται στην εδραίωση της δικής μας συμμαχίας, της Λαϊκής Συμμαχίας αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας. Με δυνατά σωματεία και τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων μπορούμε ν' αποσπάσουμε μέτρα άμεσης ανακούφισης. Να ορθώσουμε εμπόδια στο δυσβάστακτο ευρωμονόδρομο. Να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να συγκρουστούμε με τα μονοπώλια και να αμφισβητήσουμε την οικονομική - πολιτική τους κυριαρχία.


ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ.

Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που μας οδήγησαν στην αναδουλειά, που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία ...απειλούν να μας ξεσπιτώσουν και να μας στείλουν στην ανεργία. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου