Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Δίμηνο δράσης με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη

Συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η 

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή


Με τη συμμετοχή 200 και πλέον συνδικαλιστών από όλη την Ελλάδα, εκλεγμένων σε Οργανώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά και από Επιτροπές Αγώνα και ψηφοδέλτια που στηρίζουν οι ταξικές δυνάμεις, ξεκίνησε σήμερα στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος» στην Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.

Θέμα της συνεδρίασης, που ολοκληρώνεται σήμερα, είναι η πρόταση του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της για τη οργάνωση δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας, ώστε μέσα από κεντρικές, τοπικές και κλαδικές πρωτοβουλίες να φτιαχτεί κλίμα ξεσηκωμού ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Όπως ειπώθηκε και εισηγητικά, «μιλάμε για κήρυξη πολέμου. Δεν πρέπει να προσπερνάμε αυτήν την τοποθέτηση ως ένα ακόμη σύνθημα που γράφουμε στις ανακοινώσεις μας, στις εισηγήσεις μας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό σημαίνει κήρυξη συναγερμού, σχέδιο μάχης, σχέδιο δράσης, σημαίνει έτοιμη δύναμη για να τον φέρει σε πέρας, σημαίνει ολοκληρωμένη προετοιμασία.


Αυτός ο πόλεμος είναι μπροστά μας. Πόλεμος για πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης στις αξιώσεις του κεφαλαίου για κατακόρυφη αύξηση της απλήρωτης εργασίας, με την απειλή της πείνας. Να αποκρούσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου».

Μ' αυτό το πνεύμα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή συζητάει και ολοκληρώνει το πρόγραμμα δράσης που προτάθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και το οποίο προβλέπεται να κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα. Θα προηγηθούν στις 4 Οκτώβρη συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Ολόκληρο το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μαζί με τους άλλους φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ).

Να σημάνει ξεσηκωμός

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν, επιβεβαιώθηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις δίνουν την μάχη για την οργάνωση της εργατικής τάξης, τη συσπείρωση στα συνδικάτα και την ανασύνταξη του κινήματος με αισιοδοξία και μαχητικότητα, με επίγνωση των αδυναμιών και των δυσκολιών, με διάθεση αυτές να ξεπεραστούν... (Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου