Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η υποκρισία των μονοπωλητών στα ύψη

Καπιταλιστικός παράδεισος...*


«Διαβάζουμε στην «Καθημερινή» 2/9/2014: «Ολοένα και περισσότερες γερμανικές εταιρείες, όπως η Daimler και η Bosch, προσλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλούς συνταξιούχους πρώην εργαζομένους τους. 

Η γήρανση του γερμανικού πληθυσμού αποτελεί τη βασική αιτία γι' αυτό το φαινόμενο, καθώς ήδη προκαλεί σημαντικές ελλείψεις εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που δεν μπορεί να καλύψει η μετανάστευση. 

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά την κουλτούρα, τις μεθόδους και το προσωπικό της εταιρείας με αποτέλεσμα να μπορούν ν' αποδώσουν αμέσως αφότου επαναπροσληφθούν».


Η είδηση έρχεται μία μέρα μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις τρεις επόμενες Συνόδους Κορυφής με θέμα την ανάπτυξη, από τις οποίες η μία θα είναι για την απασχόληση αφού εκτιμούν ως το υπ' αριθμόν 1 ζήτημα την αντιμετώπιση της ανεργίας και μάλιστα των νέων.

Αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία, όπου η ανεργία - ιδιαίτερα των νέων - κουκουλώνεται με τα διάφορα mini jobs, το μοίρασμα της ανεργίας, τη μερική απασχόληση, που ξεπερνά το 20%.

Προσλαμβάνουν τους συνταξιούχους, που αναγκάζονται να δουλέψουν προφανώς γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με τη σύνταξή τους, και τους πληρώνουν το μισό μισθό από αυτό που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Καταφέρνοντας και με αυτή τη μέθοδο να πιέζουν τους μισθούς, να χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα... Καπιταλιστικός παράδεισος...».


Ιμπεριαλιστική δράση

Όπλα αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ στους Κούρδους που μάχονται στο βόρειο Ιράκ τις δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση, στο όνομα της ανάγκης «διεθνούς κινητοποίησης» κατά των «τζιχαντιστών». 

Προς το παρόν η Γερμανία ισχυρίζεται ότι δεν προτίθεται να στείλει στο Ιράκ χερσαίες δυνάμεις. Εμείς να θυμίσουμε παλιότερες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, σύμφωνα με τις οποίες ο γερμανικός στρατός θα συνέχιζε τη δράση στο Αφγανιστάν και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ. 

 Πριν εγκρίνει την αποστολή όπλων στο Ιράκ, η γερμανική Βουλή 
τήρησε ...ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου

Η ολοένα και ενεργότερη πολεμική δράση της Γερμανίας έξω από τα σύνορά της εκφράστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο όταν έγιναν οι προγραμματικές δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης και μάλιστα από το σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών, Σταϊνμάγερ, που είπε ότι η Γερμανία πρέπει «να αποκτήσει ενεργότερο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετέχει με μεγαλύτερες δυνάμεις σε διάφορες στρατιωτικές επεμβάσεις», υποστηρίζοντας ότι «η Γερμανία πρέπει επιτέλους να πάρει διαζύγιο από τις "ενοχές" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». 

Η ιμπεριαλιστική δράση σε όλο της το μεγαλείο...». 

Προσέξτε, «η Γερμανία... ». Χρηματιστικό κεφάλαιο και εργαζόμενος λαός ένα πράγμα, για  τον  κ. Υπουργό.  Η υποκρισία των  μονοπωλητών  στα  ύψη.  

*Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου