Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης...εγκλωβίζει τις λαϊκές συνειδήσεις στο νέο διπολισμό.

Η τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου 
στο  νομοσχέδιο  του  υπουργείου  Ανάπτυξης*


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «ρύθμιση θεμάτων εφοδιαστικής», που θέλει να διευκολύνει τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της μεταφοράς και διανομής εμπορευμάτων.

Το ΚΚΕ το καταψήφισε γιατί θα συμβάλει στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, στον εκτοπισμό των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, και στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι ο στόχος της μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο  -που υπηρετείται και από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-  θα φέρει νέα δεσμά για την εργατική τάξη. 

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι «μνημονιακή δέσμευση» όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απορρέει από την απελευθέρωση της αγοράς μεταφορών που προβλέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βολική και για τους δύο, γιατί εγκλωβίζει τις λαϊκές συνειδήσεις στο νέο διπολισμό. 

Συμπλήρωσε ότι αυτή η αντιπαράθεση οδηγεί σε μια συντηρητικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, καλλιεργώντας την ιδέα του μονόδρομου.  

Η τοποθέτηση του Χρήστου Κατσώτη στο 
νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης  (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου