Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Και να θες να τους πιστέψεις δεν μπορείς...

Η Υγεία...  


Πλήθος τα ρεπορτάζ και τα άρθρα με τα οποία επιχειρήθηκε τις προηγούμενες μέρες να προετοιμαστεί το επόμενο χτύπημα στο χώρο της Υγείας: Να κοπούν κι άλλες ιατρικές εξετάσεις στο όνομα του νοικοκυρέματος στο σύστημα. 

Και να θες να τους πιστέψεις δεν μπορείς. 

Αυτοί που ανακαλύπτουν σήμερα υπέρογκες δαπάνες στο χώρο της Υγείας είναι ακριβώς αυτοί που παράλληλα νομοθετούν δεκαετίες τώρα την εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας. 

Είναι αυτοί που σπρώχνουν καθημερινά τους ανθρώπους στα ιδιωτικά μαγαζιά που παριστάνουν τα νοσοκομεία. Πρόσθετα, ένας αρθρογράφος εκτίμησε ότι «οι Ελληνες (...) δέχονται με περισσή ευκολία ό,τι τους συμβουλεύει ο γιατρός». 

Δηλαδή, τι να κάνουν; Δική τους διάγνωση και να αποφασίσουν οι ίδιοι αν πρέπει να πάρουν το φάρμακο;

  
... και το συμπέρασμα
 
Η αντεπιστημονικότητα της σχετικής αρθρογραφίας είναι δόλια: Το δημόσιο ταμείο είναι σε φάση που ανακατευθύνει μαζικά δαπάνες προς το μεγάλο κεφάλαιο, αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος του. 

Οι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας έχουν αναλάβει να πείσουν το λαό ότι δεν περισσεύει χρήμα στο ταμείο και για ιατρικές εξετάσεις.  

Ε, ο λαός πρέπει να αντιτάξει ότι το χρήμα που υπάρχει στο δημόσιο ταμείο είναι όλο βγαλμένο από τον ιδρώτα του κι έχει κατατεθεί εκεί μέσα από την αναγκαστική φορολογία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα ζητήματα της Υγείας. 

Αν οι αστοί εκτιμούν ότι η Υγεία του λαού κοστίζει στο δημόσιο ταμείο, δεν έχουν παρά να καταργήσουν τα ιδιωτικά μαγαζιά του χώρου ώστε να μείνει το χρήμα στο δημόσιο ταμείο. 

Κι επειδή για ευνόητους λόγους δε θα το κάνουν, είναι στο χέρι του λαού να μην κάνει καμία έκπτωση στις ανάγκες του, καταργώντας με την πάλη του τους κηφήνες που εμφανίζονται σαν προστάτες του.

Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου