Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Διαδηλώνουν την 1η Οκτώβρη για χρέη και κατασχέσεις

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Σωματεία και Ομοσπονδίες συνεδριάζουν με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. 

 
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα 
γίνει στις 9 μ.μ., στην Ομόνοια

Με αιχμή τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τα απειλητικά ραβασάκια του ΚΕΑΟ, διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη, έξω από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και τις Εφορίες, σε όλη τη χώρα.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης που έχει καταλήξει η ΠΑΣΕΒΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων, με συνεδριάσεις, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, τόσο στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Στην Αθήνα, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολουμένων, καλούν στις 9 το πρωί, στην πλατεία Ομόνοιας. Στο κάλεσμα που εξέδωσε κεντρικά η ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι ένας στους δύο αυτοαπασχολούμενους έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και μένουν ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους.

Επίσης, μετά την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, το τέλος επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ο φόρος στα εκκαθαριστικά αυξήθηκε έως και 50%.

'Ολα αυτά συντελούν στο να αυξάνονται οι κίνδυνοι για νέα λουκέτα, ενώ μεγαλώνει η συγκέντρωση του τζίρου (πάνω από 60%) σε ολοένα και λιγότερες μεγάλες επιχειρήσεις.

«ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας. 
'Εχουν βάλει το χέρι τους στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να τους κάνουν στην άκρη.


Να παλέψουν για: 

- Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. 

- Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. 

- Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. 

- Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. 

- «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολουμένων προς τις τράπεζες, απ' τα δάνεια 
  που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς 
  που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

- Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. 

- Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών 
  μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. 

- Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. 

- Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

Από την στήλη  "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου