Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα...

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Όλοι 
στην 24ωρη απεργία στις 23 Σεπτέμβρη
  
 
Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες και το δικαίωμα στην απεργία
 
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 23 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στον Άρειο Πάγο απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την "αποχή - απεργία", που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης, είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.

Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. 

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. 

Κατά την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα. 

Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.

Τώρα χρειάζεται να δώσουμε τη δική μας απάντηση.

Ώρα ν' ακουστεί η δική μας φωνή! Όλοι στον Αγώνα! Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.

Τώρα χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, ΕΕ, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
 
- Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις τώρα σε όλο το Δημόσιο, περιοδείες, συσκέψεις. Παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις ακύρωσης της λεγόμενης αξιολόγησης. 
 
 
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα. 
 
Επιλέγουμε εκείνες τις μορφές πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία και όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης. 
 
Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλες τις Ομοσπονδίες να μπουν μπροστά στον αγώνα. 
 
- Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.  
 
- Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%. 
 
- Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία.  
 
- Με όρους συλλογικών αποφάσεων ακυρώνουμε το λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ. 
 
- Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
 
  Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου