Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ είναι δω...

Ο εμπαιγμός των ανέργων*


Το παραμύθι της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας -που 
βλέπει  μόνο  αυτό-  συνεχίζει  το  υπουργείο  Εργασίας.  

Με αφορμή τη δημοσίευση των ροών απασχόλησης για το μήνα Αύγουστο, το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2014 οι νέες πρόσθετες θέσεις μισθωτής εργασίας ανέρχονται σε 190.883! 

Αν σε αυτόν τον αριθμό προσθέσουμε και τις 102.580 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας για το 2013, τότε προκύπτει ότι μόνο το τελευταίο 20μηνο στη χώρα μας, εν μέσω κρίσης, δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες πρόσθετες θέσεις μισθωτής εργασίας! 

Όλα αυτά τη στιγμή που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιμένουν να δίνουν την ανεργία μέχρι τον Ιούνη σε ποσοστά πάνω από το 27%, τον αριθμό των ανέργων στα 1,3 εκατομμύρια και την απασχόληση να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα το 2013 και 2014 (3,530 εκατ. θέσεις τον Ιούνη του 2013, 3,527 εκατ. θέσεις το φετινό Ιούνη). 

Πού βρίσκονται λοιπόν αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας; Πού κρύβονται όλοι αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι που αδυνατεί να τους εντοπίσει ακόμα και η ΕΛΣΤΑΤ; 

Ρητορικά τα ερωτήματα.  Φαίνεται ότι η κυβέρνηση συναγωνίζεται και πλειοδοτεί στις ανακοινώσεις της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με μια διαφορά: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι οι 300.000 θέσεις θα δημιουργηθούν μόνο αν αυτός έρθει στην εξουσία, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λέει ότι τις έχει ήδη δημιουργήσει. Αυτή είναι και η μοναδική διαφορά τους στον εμπαιγμό που γίνεται και από τους δύο σε βάρος εργαζομένων και ανέργων.


Το ΝΑΤΟ και... 

Στη συνέντευξη, που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας προχτές την Κυριακή, ρωτήθηκε για τη θέση του κόμματός του σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. 

Εκεί, λοιπόν, αφού εξήγησε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δε χρειάζεται πια το ΝΑΤΟ, αφού αυτό ανήκει στην ψυχροπολεμική περίοδο που τώρα δεν υφίσταται (άρα, να υποθέσουμε εμείς ότι χρειαζόταν παλιότερα...) ότι πρέπει να αντικατασταθεί από άλλα συστήματα διεθνούς ασφάλειας (δηλαδή να αντικαταστήσουμε του ΝΑΤΟικούς χωροφύλακες με άλλους, τον ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό με άλλον ίσως πιο ευρωπαϊκό!), μας τόνισε ότι δεν είναι προτεραιότητα το ζήτημα του ΝΑΤΟ για την επόμενη κυβέρνησή του! 

Δηλαδή, η Ελλάδα με «κυβέρνηση της αριστεράς» θα συνεχίζει να παίρνει μέρος σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκύπτουν από τις συμβάσεις και υποχρεώσεις, θα συνεχίζει να πραγματοποιεί εξοπλισμούς με κριτήρια τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, να διατηρεί βάσεις και στρατηγεία κ.λπ. 

... η ζημιά στο λαϊκό κίνημα
 
Και δε φτάνουν όλα αυτά, σε ερώτηση που του έγινε για το αν απευθύνεται σε δυνάμεις που έχουν ως θέση την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε, λίγο - πολύ, ότι όποιος δε στρατεύεται «άνευ όρων» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει την αλλαγή κυβέρνησης, και  θέτει τέτοιου είδους  ζητήματα  όπως π.χ. το  ζήτημα της  ΕΕ  και  του  ΝΑΤΟ -που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της στιγμής- «κάνει κακό στον εαυτό του και στο λαϊκό κίνημα». 

Αυτά για όσους έχουν αυταπάτες και προσδοκίες...

*Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου