Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ στο 
νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας*


Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων υπουργείου Άμυνας», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, και η βουλευτής Λιάνα Κανέλη. 

Ειδικότερα, ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε τις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συγκροτούν την εθνική άμυνα της χώρας με βάση τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για το ΚΚΕ η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι αποκλειστικά η προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. 

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί βρίσκονται εκτός συνόρων, παρέχοντας τις όποιες διευκολύνσεις ζητούν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για να εξαπολύουν επιθετικές δραστηριότητες κατά λαών και χωρών, και δεν έχουν να κάνουν με την προστασία των συνόρων της Ελλάδας. 

Υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ είναι επιθετικός, πολεμικός, δολοφονικός οργανισμός, που έχει κάνει πάνω από 120 επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστεί και να προωθήσει την παγκόσμια ιμπεριαλιστική κυριαρχία του κεφαλαίου. 

Το ΚΚΕ λέει -όπως έλεγε πάντα- «έξω από το ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Θανάσης Παφίλης και κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο του οποίου μπορεί να είπε «έξω από το ΝΑΤΟ», όμως ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του προεκλογικά, ανέφερε ότι η Ελλάδα ανήκει στη δύση και στο ΝΑΤΟ. 

Για το νομοσχέδιο τοποθετήθηκε και η βουλευτής 
του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη. (Δείτε εδώ βίντεο.)

Το νομοσχέδιο δίνει υπερεξουσίες στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος θα μπορεί να ελέγχει πειθαρχικά τους αρχηγούς των τριών κλάδων, αυξάνοντας την πίεση σε κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμα και υψηλόβαθμο, που θα ήθελε να διατυπώσει διαφορετική άποψη.

Επίσης, αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των συμβάσεων των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, επισημαίνοντας ότι κριτήριο για τη σύναψή τους θα είναι η στήριξη της «Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας», δηλαδή των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων.

Εκτός από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, και στηλίτευσε τη συμμετοχή τής ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου