Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων...

Ν. Καραθανασόπουλος: Να σταματήσουν οι κατασχέσεις 
σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων μέσω του ΚΕΑΟ *


Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ζήτησε το ΚΚΕ με ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ. (video ΕΔΩ) 

Κατά τη συζήτηση τόνισε επίσης ότι πρέπει να παγώσουν τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ, και να διαγραφούν οι προσαυξήσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, εμφάνισε ως μεγαλοοφειλέτες όσους οφείλουν πάνω από 5.000, ευρώ και ανέφερε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για «βιώσιμη ρύθμιση οφειλών», όπως ανάφερε.

Η κατάσταση είναι τραγική για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, οι οφειλές των οποίων στον ασφαλιστικό τους οργανισμό αυξήθηκαν κατακόρυφα την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Τόνισε ότι μεγαλοοφειλέτης δεν μπορεί να θεωρηθεί όποιος χρωστάει 
πάνω από 5.000 ευρώ, όταν η ετήσια εισφορά είναι σε αυτό το ύψος.

Πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι χάνουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών (στοιχεία ΟΑΕΕ). Από τις συνολικές οφειλές, μόλις ένα μικρό μέρος (λιγότερο από 8%) έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. 

Επαληθεύεται και μ' αυτόν τον τρόπο, η αδυναμία των χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ να ανταποκριθούν οικονομικά στους όρους ακόμα και αυτών των ρυθμίσεων που τους προτείνει το Ταμείο, και κατόπιν το ΚΕΑΟ.

Συγκέντρωση για τις κατασχέσεις από τις
Επιτροπές  Αγώνα  ΤΑΞΙ  της  ΠΑΣΕΒΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου