Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Η Ευρώπη 100 χρόνια από τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο...»

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 
διοργανώνει  το  ΚΚΕ  στις  Βρυξέλλες *


Τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης 2014 αναλαμβάνει με πρωτοβουλία του το ΚΚΕ στις 2 Οκτώβρη στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Την εισήγηση στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 
θα  κάνει ο  ΓΓ  της  ΚΕ  του  ΚΚΕ  Δημήτρης  Κουτσούμπας.

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του ΚΚΕ το «παρών» αναμένεται να δώσουν με εκπροσώπους τους 35 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης. 

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Σήμερα που οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. 

Σήμερα που στην Ευρώπη τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού τους με καπιταλιστικές δυνάμεις άλλων περιοχών του πλανήτη, συρρικνώνουν και εξαφανίζουν τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σήμερα που σε διάφορες χώρες αναβιώνουν αντιδραστικά, εθνικιστικά, φασιστικά κινήματα. Μάλιστα, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ τέτοιες δυνάμεις αναρριχώνται στη διακυβέρνηση χωρών, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία.


Σήμερα που, 100 χρόνια μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεσπούν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι και υπάρχει κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης σε περιφερειακό ή και παγκόσμιο επίπεδο.

Το ΚΚΕ παίρνει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης 2014, στις 2 Οκτώβρη 2014, στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα:  

"Η Ευρώπη 100 χρόνια από τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Καπιταλισμός: Κρίση, φασισμός, πόλεμος. Η πάλη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κόμματων για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου