Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΚΕ:...Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια...

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Ξεκινά σήμερα με στόχο την επέκταση 
της δράσης του σε ολόκληρο τον πλανήτη - Ανακοίνωση του ΚΚΕ *


Ξεκινά σήμερα η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, στο φόντο της όξυνσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, καθώς εξελίσσεται η επιχείρηση παραπέρα ευρωατλαντικής διείσδυσης στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σε κόντρα με ρωσικά κεφάλαια. Ταυτόχρονα, η λυκοσυμμαχία καταρτίζει σενάρια έντασης της πολεμικής της δράσης παντού στον πλανήτη για την προώθηση των μονοπωλιακών συμφερόντων του ευρωατλαντικού άξονα.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην παρούσα φάση, η επιδίωξη αυτή εμπεριέχει και «ψύχρανση» των σχέσεων με την Αγκυρα λόγω του ανταγωνισμού με τουρκικά μονοπώλια, μεταξύ άλλων για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Σύνοδος της Ουαλίας θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που διοργάνωσε ποτέ το ΝΑΤΟ: Προγραμματίζεται να παρευρεθούν ηγέτες και υπουργοί από περίπου 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 28 κρατών - μελών, καθώς και εκπρόσωποι από 33 χώρες «εταίρους» και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της λυκοσυμμαχίας και τις αποφάσεις που θα παρθούν στη Σύνοδο για την παραπέρα στρατιωτική - πολεμική της δράση όπου Γης, χαρακτηριστική είναι ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων από τα 28 κράτη - μέλη της Συμμαχίας θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για να διασφαλίσουν ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις για την ασφάλεια (...).  

Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και η αυξανόμενη αστάθεια στο Νότο, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου του εξτρεμισμού και των θρησκευτικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, θα είναι τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης...  

Θα ακολουθήσει συνάντηση της Επιτροπής NATO - Ουκρανίας, «η οποία θα εξετάσει τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας ΝΑΤΟ - Ουκρανίας»...



Κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες ενάντια στο ΝΑΤΟ  (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

*Ολόκληρο το άρθρο στο 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου