Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Καταθέσαμε ένα σχέδιο που έχει αναπτυξιακή λογική»

Αλ. Τσίπρας: Καθυσυχάζει την πλουτοκρατία ότι 
δεν πρόκειται  να  μοιράσει  «παροχές»  στο  λαό*


Νέες διαβεβαιώσεις στην εγχώρια πλουτοκρατία ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα του την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μοίρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξή του στη ΔΕΘ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ανακοπεί η καθίζηση του λαϊκού εισοδήματος. 

Επιβεβαιώνοντας ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει ούτε την παραμικρή ανάσα από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης για να αποκρούσει την κριτική που δέχεται στο πλαίσιο της ενδοαστικής αντιπαράθεσης, ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε περιλαμβάνει παροχές.

«Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Καταθέσαμε ένα σχέδιο που έχει αναπτυξιακή λογική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από το λαό -όπως και η σημερινή κυβέρνηση
- να μάθει να ζει με ψίχουλα, ενώ το κεφάλαιο θα αυγαταίνει τα κέρδη του σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης. 

«Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει κάποιοι να μιλούν για παροχές» πρόσθεσε, παρουσιάζοντας ως σωτηρία τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας. Μάλιστα, για να μην αφήσει καμία παρερμηνεία ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει αυτό που οι επιχειρηματίες θεωρούν εφικτό και ρεαλιστικό, δήλωσε ότι «χθες δεν διατυπώσαμε το πρόγραμμα που θέλουμε, αλλά αυτό που μπορούμε, κοστολογημένα».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές για να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει «νωπή λαϊκή εντολή» για να διαπραγματευτεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, εντός της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Παράλληλα διεμήνυσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν αποτελεί προτεραιότητά μας, στις σημερινές συνθήκες, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ».

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα «ρεαλιστικό» οικονομικό πρόγραμμα (ΕΔΩ) το οποίο για το λαό περιείχε μόνο κάποια ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας. Από τα όσα είπε, προκύπτει ότι δεν πρόκειται να αποκαταστήσει την 13η και 14 σύνταξη, το 13ο και 14ο μισθό για όλους, ούτε να καταργήσει μια σειρά αντιλαϊκών νόμων που πετσόκοψαν το λαϊκό εισόδημα. 
 
*Σχόλιο του ΚΚΕ για το πρόγραμμα 
που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου