Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

1η Νοέμβρη πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Σάλπισμα αγώνα, σάλπισμα μάχης, ξεσηκωμού, με τη σημαία των δικών τους συμφερόντων, του δικού τους δίκιου, αποτέλεσε το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι. 

Παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.


Το συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και η πορεία που ακολούθησε προς τη ΔΕΘ και συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης, ήταν από τα πιο μεγάλα που έχει πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Αποτέλεσε την άμεση απάντηση του ταξικού κινήματος στις υποσχέσεις ψίχουλα και κοροϊδία που έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά θα ενταθεί. Μαζική, μαχητική απάντηση, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια. 

Σηματοδότησε ταυτόχρονα την απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με επόμενο μεγάλο σταθμό το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

Οι χιλιάδες εργαζόμενου λαού, κίνησαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νομών της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Διαδήλωσαν συγκροτημένα, πίσω από τα πανό των σωματείων τους, των Επιτροπών Αγώνα, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, των λαϊκών επιτροπών.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για το δικαίωμα των αγροτών να καλλιεργούν τη γή τους και να ζουν από αυτή, ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις, ενάντια συνολικά στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. 

Διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν και τους κλέβουν, να πάρουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας και την πολιτική εξουσία...

(Ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου