Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

«Η αλλαγή των κριτηρίων γίνεται για να τους απολύσουν»

ΟΣΕΑΔΕ: Όχι στον επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ* 


 «Η αλλαγή των κριτηρίων για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) γίνεται για να τους απολύσουν». 

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει:

«Η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), με τις αποκαλύψεις για πλαστά δικαιολογητικά δημοσίων υπαλλήλων και τη διαστρέβλωση της άρνησης Σωματείων, Ομοσπονδιών και εργαζομένων να δεχτούν το λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ, προσπαθεί να καλλιεργήσει τον "κοινωνικό αυτοματισμό" και να περάσει έντεχνα στην κοινή γνώμη ότι οι συνδικαλιστές συγκαλύπτουν φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.

Φαινόμενα υπαρκτά, που είναι αποτέλεσμα του δικού τους δημόσιου τομέα, που είχαν φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συγκυβερνούν και σήμερα. Δεν δικαιούνται σήμερα να παρουσιάζονται ως οι φορείς της κάθαρσης και της διαφάνειας

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι ο επανέλεγχος των δικαιολογητικών των συναδέλφων εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε βάθος 20ετίας έχει σαν σκοπό την ανεύρεση πλαστών δικαιολογητικών.

Ήδη εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο ο έλεγχος για πλαστά δικαιολογητικά γίνεται για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (μονίμους και ΙΔΑΧ) και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Κανείς δεν στάθηκε εμπόδιο σε αυτόν τον έλεγχο. Κανείς δεν κάλυψε τα πλαστά.

Ο νόμος όμως για το λεγόμενο επανέλεγχο σε βάθος 20ετίας των συμβάσεων των ΙΔΑΧ αφορά άλλα ζητήματα και έχει άλλους σκοπούς. Την απόλυση εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους που έγιναν Αορίστου Χρόνου με το ΠΔ 164 (Παυλόπουλου) και προγενέστερους νόμους, μέσα από την τροποποίηση των κριτηρίων μονιμοποίησής τους.

Συγκεκριμένα, επανακαθορίζει σήμερα τα κριτήρια και τη διαδικασία μονιμοποίησης των συμβασιούχων, που έγιναν αορίστου χρόνου. Θεωρεί πλαστές τις βεβαιώσεις των υπηρεσιών που χορηγήθηκαν στους συμβασιούχους όταν αυτές δεν συνοδεύονται και με ασφαλιστική κάλυψη. Θεωρεί παράνομη τη διαδικασία που βασίστηκε σε τέτοιες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.

Συγκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δούλευαν για κάποια χρονικά διαστήματα ανασφάλιστοι όχι γιατί αυτοί το ήθελαν, όχι γιατί αυτοί το επέλεξαν, αλλά με την προτροπή και ανοχή της κυβέρνησης, δημάρχων, περιφερειαρχών κ.ά. για να καλύψουν υπαρκτά κενά στις υπηρεσίες, για να μην κλείσουν υπηρεσίες…

Πετάει στο δρόμο εργαζόμενους, τσαλαπατάει κάθε εργατικό δικαίωμα, προωθεί μέτρα που δίνουν φτηνή εργατική δύναμη στους καπιταλιστές.

Δίνει συχωροχάρτι σε όλους τους "αξιωματούχους", που εκμεταλλεύτηκαν για χρόνια βάναυσα τους συμβασιούχους, που τους χρησιμοποίησαν σαν ομήρους, σαν ρουσφετολογικό μηχανισμό, που και με αυτό τον τρόπο έφτιαχναν την εκλογική τους πελατεία...

Όχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ».  

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου