Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Γενικώς όλες οι απαντήσεις του ήταν "άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε"...»

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα 
στο «Star»  (video  ΕΔΩ)


Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Σχολιάσατε την ανάκαμψη ως προσωρινή, η οποία όμως θα φέρει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα στην καθημερινότητα και τη ζωή των εργαζομένων.

«Θα είναι ανάκαμψη της κερδοφορίας λίγων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων που λέμε εμείς, θα μπουν στην ανταγωνιστικότητα με άλλες επιχειρήσεις, θα βγουν κάποιες κερδισμένες, δεν θα είναι όμως πραγματική ανάκαμψη για το λαό, για τα λαϊκά στρώματα. Δηλαδή ακόμη και αυτό που θα διανεμηθεί, τα λίγα ψίχουλα από το πρωτογενές πλεόνασμα, θα εξανεμιστούν την ίδια ώρα που θα τα πάρουν στα χέρια τους».

Τα γεγονότα τρέχουν και μάλιστα γεμίζει η επικαιρότητα με σπουδαία θέματα όπως για παράδειγμα την υπόθεση Μπαλτάκου και την παραίτησή του. Πιστεύετε ότι μπορεί να επισπεύσει την εθνική κάλπη όλη αυτή η διαδικασία που βλέπουμε να εξελίσσεται;

«Δε μπορώ να το ξέρω αυτό, ούτε να κάνω τέτοια πρόβλεψη. Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά –και νομίζω πρέπει να το πούμε αυτό– επιβεβαιώνεται η ανησυχία, οι θέσεις του ΚΚΕ, απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις. 

Λέγαμε απ’ την αρχή ότι η ναζιστική, εγκληματική ΧΑ, ο φασισμός γενικά βγαίνει μέσα απ’ τη μήτρα αυτού του συστήματος, που είναι σάπιο και ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση ή όποια κόμματα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση ή εξισώνουν τα δήθεν δύο άκρα, το φασισμό με τον κομμουνισμό. Ο ναζισμός, η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ είναι τέτοια, αποδείχθηκε και στην πορεία. 

Δεν ήταν μόνο πρόβλεψη ή προειδοποίηση του ΚΚΕ ή κάποιων κομμάτων και απ’ αυτή την άποψη υπάρχει πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που ανέχθηκαν με τον τρόπο τους είτε μέσα στο κίνημα, στους δρόμους της Αθήνας είτε στους χώρους δουλειάς, η ΧΑ να σπέρνει το ναζιστικό, το εγκληματικό, διχαστικό δηλητήριο ανάμεσα στους Έλληνες, στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα σχολειά μας και αυτό να το πληρώνει η ελληνική κοινωνία και μπορεί να το πληρώσει πολύ περισσότερο σε μια πορεία.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και εδώ πρέπει να πούμε το εξής: Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι χθεσινή περίπτωση. Αποκαλύφθηκε μ’ αυτό το αισχρό βίντεο, ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης –από τη θέση του ΓΓ– να συνομιλεί με έναν εκπρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο κ. Μπαλτάκος εδώ και πάρα πολύ καιρό –και το ΚΚΕ το έλεγε αυτό απ’ την αρχή– δήλωνε από γεννησιμιού του αντικομμουνιστής. Και κοιτάξτε να δείτε μη μπερδευόμαστε εδώ. Αντικομμουνισμός είναι συνώνυμο του φασισμού και του ναζισμού.

Η Ελλάδα, ο λαός μας έχει υποφέρει απ’ τον αντικομμουνισμό.  

Ο αντικομμουνισμός δεν είναι να έχω αντίθεση με τους κομμουνιστές ή να μη συμφωνώ με την ιδεολογία του ή να είμαι αντιΚΚΕ ή να μη συμπαθώ τον κ. Κουτσούμπα με αυτά που λέει, με τις πολιτικές προτάσεις που έχει το κόμμα του κ.λπ. Δεν είναι αυτό, ούτε εμείς θεωρούμε αντικομμουνιστές αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αντιρρήσεις ή διαφορετική άποψη από το ΚΚΕ.

Ο αντικομμουνισμός έχει πολιτογραφηθεί -το έχουμε ζήσει στην πράξη στη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο- δίπλα στο ναζισμό, το φασισμό, με εγκλήματα κατά αγωνιστών, κατά ανθρώπων που έδωσαν και τη ζωή τους για να πεθάνει το τέρας του φασισμού. 

Να σας θυμίσω τώρα, μη πάμε πίσω προηγούμενες δεκαετίες, τα ζήσαμε στην Ελλάδα, φυλακές, εξορίες, εκτελεστικά αποσπάσματα. Όλα αυτά έγιναν εν ονόματι του αντικομμουνισμού, της πάλης ενάντια στον κομμουνισμό και για την εδραίωση ουσιαστικά αυτών των αντιδραστικών αντιλήψεων, που είναι η μήτρα που γεννά και το φασισμό και το ναζισμό. 

Ένα τελευταίο σχόλιο γι’ αυτό το ζήτημα: Θέλουν προσοχή ορισμένα ζητήματα με αφορμή το χθεσινό βίντεο και την απαράδεκτη στάση του Μπαλτάκου και τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και των υπουργών που έχουν πολιτικές ευθύνες»...
(Περισσότερα  ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου