Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μέχρι που θα φτάσει η υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού και το θράσος του πολιτικού προσωπικού των σφετεριστών του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου;

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
Ζητά ψήφο επικύρωσης της πολιτικής του

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντ. Σαμαράς, ζητώντας υπερψήφισή του εν είδει πολιτικής «νομιμοποίησης» προς εφαρμογή των επόμενων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλει ο ευρωμονόδρομος. 

Παράλληλα, σηματοδότησε μια στροφή της ΝΔ προς το περιλάλητο «κέντρο», τη μετεξέλιξή της σε «μεγάλη δημοκρατική παράταξη», με ανοίγματα ακόμα και σε «κεντροαριστερά» ακροατήρια, στην εξελισσόμενη δαιδαλώδη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

 

Μίλησε ξανά για «ανάπτυξη», αποσιωπώντας ότι αυτή κι αν έρθει αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και ότι τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν παρά ψίχουλα. 

Κατέφυγε στους γνωστούς πανηγυρισμούς για την παραμονή της χώρας στο ευρώ (αυτό που λείπει από κάθε λαϊκή οικογένεια), το πολυδιαφημισμένο πλεόνασμα (όπως προέκυψε από την άγρια αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος), την περιλάλητη έξοδο στις αγορές (που έγινε για να βρεθούν και νέα κεφάλαια προς ενίσχυση των μονοπωλίων). Επανέφερε ως ζητούμενο την «οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους», ζήτημα που καίει την ντόπια αστική τάξη.

Ζήτησε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ως επιβεβαίωση του μείγματος διαχείρισης που εφαρμόζει και επανέλαβε τις απειλές ενάντια στο κίνημα και τις διεκδικήσεις του λαού λέγοντας ότι «δεν θα τους αφήσουμε! Και δεν θα τους περάσει...».


Έκανε σαφές ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν και διαβεβαίωσε τα μονοπώλια ότι «θα ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις».

Παραπέρα, εμφανίστηκε φανατικός θιασώτης του ευρωμονόδρομου, όπου καταπατήθηκαν και τα τελευταία απομεινάρια λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αλλά και του ΝΑΤΟ. 
Φιλοτεχνώντας το προφίλ της λυκοσυμμαχίας, παρουσιάζοντάς την ως εγγυητή σταθερότητας και ασφάλειας, έφερε ως παράδειγμα την ...Ουκρανία! 
 
«Απέναντί μας ακούω κάποιους να λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ΝΑΤΟ! Δέστε τι γίνεται τώρα στην Ουκρανία. Και όχι μόνο στην Ουκρανία...». 


Έκανε βέβαια γαργάρα το γεγονός ότι η συνδεδεμένη με την ΕΕ και υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ χώρα σπαράσσεται αυτή τη στιγμή λόγω των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ενδοαστικών αντιθέσεων τόσο στον περίγυρο όσο και στο εσωτερικό της, καθώς ιμπεριαλιστική ειρήνη και σταθερότητα μόνο πόλεμο και οδύνη εγκυμονούν για τους λαούς.

Εστιάζοντας στην ευρωλίστα της ΝΔ έκανε ουσιαστικά άνοιγμα προς το λεγόμενο κέντρο, λέγοντας ότι το ψηφοδέλτιο είναι «ενωτικό και ανανεωτικό (...) Υπάρχουν και πρόσωπα που σήμερα στρατεύονται μαζί μας για πρώτη φορά, δείχνοντας ότι οι ιδέες μας ξεπερνούν τα στενά παραταξιακά μας όρια»...*


Όπως και νάχει δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Απορείς και αναρωτιέσαι. Μέχρι που θα φτάσει η υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού και το θράσος του πολιτικού προσωπικού των σφετεριστών του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου;

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου