Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Όλες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς

ΠΑΜΕ: Μαζικές οι απεργιακές πορείες σε Αθήνα και Πειραιά*


ΠΑΜΕ: Όλες οι δυνάμεις χωρίς καθυστέρηση για την επιτυχία της απεργίας  της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα


H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τις γυναίκες που με αποφασιστικότητα ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις απειλές της εργοδοσίας, την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και έδωσαν τη μάχη της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε γραφείο και τόπο δουλειάς. 

Χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας με τα συνθήματα και τα αιτήματα του ταξικού κινήματος, ενισχύοντας τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Χαιρετίζει τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.



Το μήνυμα από τη σημερινή πανελλαδική απεργία είναι ξεκάθαρο. 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη των αγώνων μας και την αντίσταση στα συνεχόμενα μέτρα που οδηγούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια στην ανέχεια και την εξαθλίωση.


Υπάρχουν δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς που και μπορούν και θέλουν να δυναμώσει η οργάνωση, η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, που έχουν μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, που για 15 χρόνια παλεύουν αταλάντευτα ενάντια στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της, ενάντια στην ΕΕ, για την απαλλαγή της από τη βαρβαρότητα που ζει.


Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την ανάτασή του. Αυτήν την ανάταση τη φοβούνται και δεν τη θέλουν πολλοί. 

Πρώτα και κύρια η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και από πίσω το πολιτικό προσωπικό τους και ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, νέας και παλιάς κοπής. Δυνάμεις που θέλουν το εργατικό κίνημα σκυμμένο και ανοργάνωτο. Γι’ αυτό υπονομεύουν τις απεργίες, βάζουν συνεχώς εμπόδια στην οργάνωση των εργατών. 

Παράλληλα δυνάμεις του ανερχόμενου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εμφανίζονται δήθεν ως νέες, αλλά είναι φτιαγμένες από παλιά και φθαρμένα υλικά. 

Μιλούν τάχα για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προσκυνώντας τις αξίες της ΕΕ, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.


Το δίκιο του εργάτη, όλων των εργαζομένων, θα κριθεί σε κάθε τόπο δουλειάς και στους δρόμους του κλιμακούμενου - αταλάντευτου αγώνα, από το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, της νεολαίας.



Η μαχητικότητα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης 
στέλνει ένα ξεκάθαρο σινιάλο στην κυβέρνηση και το αφεντικά. 

Το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού 
είναι η απεργία της Πρωτομαγιάς. 

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλες τις ταξικές δυνάμεις να οργανώσουν και να προετοιμάσουν από τώρα χωρίς χάσιμο χρόνου με ενθουσιασμό την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, με στόχο να εμποδιστεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. 

Να είναι μια απεργία και διαδήλωση που ταιριάζει στο ιστορικό φορτίο 
της 1ης Μάη και που θα δείξει τη δύναμη των ταξικά ενωμένων εργατών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου