Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Οι «μυρωδιές» που βγαίνουν από το μαγειρείο του αστικού συστήματος πρέπει να υποψιάσουν το λαό

Με ταξικό κριτήριο ΚΚΕ παντού στην κάλπη!


Αντιλαϊκά σενάρια...* 

Οι επικείμενες εκλογές θα αποτελέσουν «κανάλι» για την επιτάχυνση των διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Η αναμόρφωση αυτή είναι από χέρι αντιλαϊκή, όποια μορφή κι αν πάρει, όποιος πόλος κι αν προκριθεί να πρωταγωνιστήσει στο σχηματισμό της επόμενης συγκυβέρνησης. 

Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να τοποθετηθεί με την ψήφο του υπέρ της μιας ή της άλλης «λύσης» που επιδιώκει η αστική τάξη, προκειμένου να εξασφαλίσει κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα.

Αν θαμπώσει το ταξικό κριτήριο της ψήφου, κερδισμένοι θα βγουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί είναι που θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες από τη μια θα νομοθετούν μέτρα για την κερδοφορία τους και από την άλλη θα εξασφαλίζουν τη σύμπραξη ή έστω την ανοχή του λαού.

Ολα τα κόμματα  -εκτός από το ΚΚΕ-  δηλώνουν διαθέσιμα να συμπράξουν μετεκλογικά σε κυβερνήσεις συνεργασίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ίδιο μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή διαχείριση στο έδαφος του καπιταλισμού.

«Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά από πλευράς ποσοστών στα δύο κόμματα εξουσίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να επιβάλουμε συνεργασίες», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», δηλώνοντας διαθέσιμος να παίξει μπαλαντέρ σε όποια μεριά του δίπολου τον τάξουν μετεκλογικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Από κοντά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε την περασμένη Κυριακή: «Μας ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την επιτυχή έξοδο από την κρίση όσο και για τη μετέπειτα πορεία της ανασυγκρότησης (...) Δεν επιλέγουμε εμείς τους κομματικούς συσχετισμούς. Εμείς επιλέγουμε τις πολιτικές με τις οποίες συμπράττουμε. Και ζητάμε να μας κάνετε (...) τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλουμε πράγματα».

Οι «μυρωδιές» που βγαίνουν από το μαγειρείο του 
αστικού συστήματος πρέπει να υποψιάσουν το λαό. 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι παλιά και θα επιχειρήσουν να τα σερβίρουν σαν νέα. Στο χέρι του λαού είναι να μη χάσει άλλο χρόνο.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, το μόνο κόμμα που θα καταθέσει κάθε ψήφο στην ισχυροποίηση του κινήματος, στο στέριωμα και στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας.

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου