Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Αντιτρομοκρατικά μέτρα(!) εναντίον αυτών που έχουν πάρει τα όπλα»

Ουκρανία: Καταστολή των φιλορωσικών 
διαδηλώσεων προαναγγέλλει ο Τουρτσίνοφ*


«Αντιτρομοκρατικά μέτρα(!) εναντίον αυτών που έχουν πάρει τα όπλα» προανήγγειλε ο προσωρινός πρόεδρος της νέας αστικής εξουσίας της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που γίνονται σε τρεις πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, με αίτημα την ανεξαρτητοποίηση των ανατολικών περιοχών της χώρας. Ο Τουρτσίνοφ είπε ότι οι διαδηλώσεις δείχνουν πως οι εχθροί της Ουκρανίας «εφαρμόζουν το κριμαϊκό σενάριο», κάτι που όπως είπε «δεν θα το επιτρέψουμε». 

ΟΑΣΕ - ΝΑΤΟ: Παραμένει η αυξημένη 
στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας

Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.


 «Έχουμε ισχυρά στοιχεία ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα και μάλιστα όχι στις θέσεις ή τις φρουρές που είναι φυσιολογικές σε καιρό ειρήνης», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Μπέιρ μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε ο 57μελής ΟΑΣΕ για να συζητήσει το θέμα.

 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ανώτερος στρατιωτικός του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι η συμμαχία δεν έχει διαπιστώσει «σημαντικές μεταβολές στη διασπορά των ρωσικών στρατευμάτων ανατολικά των συνόρων της Ουκρανίας». Αξιωματούχοι του NATO υπολογίζουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 40.000 στρατιώτες κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

«Μπλόκο» του ΝΑΤΟ σε Ρώσους αξιωματούχους

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει την πρόσβαση των Ρώσων διπλωματών στο αρχηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά την απόφασή του να αναστείλει τη συνεργασία με τη Μόσχα εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας. 

«Η διευρυμένη πρόσβαση στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ θα στερηθεί σε όλους τους εκπροσώπους της ρωσικής αποστολής εκτός από το Ρώσο πρεσβευτή, τον αναπληρωτή του και δύο μέλη του προσωπικού», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του. 

«Στην περίπτωση που οποιοδήποτε άλλο μέλος της ρωσικής αποστολής ζητήσει πρόσβαση για επίσημη εργασία, θα ισχύσουν οι τυπικοί κανόνες για τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του προσωπικού θα πρέπει να προαναγγέλλονται, θα καταγράφεται (η επίσκεψή τους) και θα συνοδεύονται», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ουκρανία: Σε αναβρασμό η Ανατολική Ουκρανία 
Επεισόδια σε Λουγκάνσκ, Χάρκοβο και Ντόνετσκ (ΕΔΩ) 

Ουκρανία: Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην ανατολική χώρα
«Κυρίαρχη Δημοκρατία» ανακηρύχθηκε στο Ντονέτσκ (ΕΔΩ)

Ο Πούτιν βάζει στο «μικροσκόπιο» της FSB τις 
ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου