Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κάθε μέρα μετράει μέχρι την απεργία στις 9 Απρίλη

Συνδικαλιστική σύσκεψη προχτές στη Θεσσαλονίκη.
Εξόφθαλμος ο υπονομευτικός ρόλος των άλλων δυνάμεων*


Με εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και συσκέψεις, οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για την επιτυχία της πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απρίλη. 

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα  
θα  γίνει στις  10  π.μ.  στην  Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Τετάρτη, έγινε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών, με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με θέμα την οργάνωση της απεργίας. 

Στη σύσκεψη, τονίστηκε ότι η επιτυχία της κινητοποίησης είναι υπόθεση του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων, καθώς οι άλλες δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) την υπονομεύουν.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μέχρι την Τετάρτη, ούτε ένα ΔΣ σωματείου που ελέγχεται από τις δυνάμεις αυτές, δεν είχε βγάλει έστω και μια ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνει για την απεργία. Επίσης, δεν είχε συνεδριάσει ούτε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να πάρει απόφαση για απεργία.


Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα

Εισηγητικά, ο Σ. Ζαριανόπουλος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι η απεργία, παρά τις δυσκολίες, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική, οργανωμένη, ώστε η επιτυχία της να δώσει αγωνιστική ανάταση. 

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δίνουμε τη μάχη της απεργίας σαν απάντηση στην επίθεση και προετοιμασία για νέους αγώνες για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στα σχέδια που θέλουν τη νεολαία, τα παιδιά των εργατών να δουλεύουν χωρίς όρους, να ζουν μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένων λιγόμηνων προγραμμάτων, που την πετάνε έξω από τα σχολειά και τη σπρώχνουν στη δουλειά σαν φθηνό εργατικό δυναμικό. 

Μέσα στη μάχη της απεργίας δίνουμε τη μάχη ενάντια σε φαινόμενα και αντιλήψεις που καλλιεργούν το συμβιβασμό, την ανοχή, την αναμονή λύσεων από τα πάνω με εναλλαγή κυβερνήσεων».

Από τη συζήτηση, μεταφέρθηκε εικόνα από τους χώρους δουλειάς. 
Αναδείχτηκε, επίσης, η ανάγκη να δυναμώσει η προσπάθεια για ουσιαστική κουβέντα με τους εργαζόμενους, να ενημερωθούν για τα μέτρα που ψηφίστηκαν και όσα θα έρθουν, για το ποιος και γιατί τα επιβάλλει, ποιος ωφελείται και ποια διέξοδο προτείνει το ΠΑΜΕ...

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ  (ΕΔΩ)

Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου: 24ωρη πανελλαδική 
κλαδική απεργία στον Τύπο, την Τρίτη 8 Απρίλη   (ΕΔΩ)

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 8 Απρίλη 
προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ  (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του  Ριζοσπάστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου