Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων...δεν μπορεί να υπάρξει»

Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ στη Βουλή
Στον ΟΛΠ διαδήλωσαν οι απεργοί στον Πειραιά*


Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή με τη συμμετοχή απεργών από δεκάδες κλάδους, ανέργων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλη τη χώρα.

Το σύνθημα στέλνει το μήνυμα: «Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων».  

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε
 
Με την έναρξη της πορείας ανακοινώθηκε ότι η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα

Για την προετοιμασία της απεργίας το Σάββατο 12 Απρίλη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή 
προέδρων Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και επικεφαλείς των κλάδων.

Στον Πειραιά, οι απεργοί με τις σημαίες του ΠΑΜΕ 
πορεύτηκαν από την πλατεία Καραϊσκάκης προς τον ΟΛΠ.



Η κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, τόσο ως καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου όσο και ως έκφραση της αποφασιστικότητας να αντιδράσουμε και κατά των επόμενων μέτρων που ετοιμάζονται, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ τόνισε μιλώντας στην Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία και δείτε απόσπασμα ομιλίας ΕΔΩ).


Υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας «παρά την υπονόμευση από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την Αυτόνομη Παρέμβαση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».  

Με αφορμή τις νέες απειλές της ΧΑ σε βάρος του ταξικού κινήματος ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους φασίστες.


Σχετικά με την ανάπτυξη για την οποία μιλούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι αν έρχεται η αν δεν έρχεται ανάπτυξη, που κάποια στιγμή θα έρθει. Το ζήτημα είναι που θα έχει στηριχτεί και τι ανάπτυξη θα είναι. Και θα είναι μια ανάπτυξη που θα έχει στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων των εργαζομένων». 


Ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της ΕΕ, χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές των συσχετισμών δύναμης στα συνδικάτα δεν μπορεί να υπάρξει» σημείωσε χαρακτηριστικά...
(Περισσότερα  ΕΔΩ

Σε περισσότερες από 60 πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν 
σήμερα απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ  (ΕΔΩ)


Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο 
μετά τις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην «Coca Cola», ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου