Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Καταδίκη της χρήσης βίας στην Ανατολική Ουκρανία απαιτεί από τον ΟΗΕ η Ρωσία

«...μια ευκαιρία στη διπλωματία»


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία του σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσουν τη  «χρήση βίας» από τις ουκρανικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης του προέδρου της Ρωσίας με τον γγ του ΟΗΕ, ο Πούτιν «τόνισε ότι η Ρωσία αναμένει μια σαφή καταδίκη, από μέρους των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, αυτών των αντισυνταγματικών ενεργειών», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επιβεβλημένες οι κινήσεις του Κιέβου λένε οι ΗΠΑ
 
Οι ενέργειες της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων ενόπλων στις ανατολικές περιοχές της χώρας ήταν επιβεβλημένες λόγω της απειλής για το νόμο και την τάξη στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
 
«Η ουκρανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να τηρεί το νόμο και την τάξη και αυτές οι προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία δημιουργούν μια κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι αρχές του Κιέβου βρίσκονται σε μια «ανυπόφορη» κατάσταση όσον αφορά τις εξεγέρσεις των αυτονομιστών, ενώ έκρινε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων μαχητών είναι «περιορισμένης κλίμακας».

Οι ΗΠΑ «εξετάζουν σοβαρά» την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αλλά δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν οπλική βοήθεια στην Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναμένει την επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας, αλλά όχι πριν από τη τετραμερή σύνοδο της Γενεύης την Πέμπτη. Αξιωματούχοι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθούν μεθαύριο για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Θα δώσουμε μια ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση την Πέμπτη», να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζεν Ψάκι στους δημοσιογράφους.

Στο κόκκινο η ένταση στην Ανατολική Ουκρανία 
Σε εξέλιξη η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου