Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«...αναπαλαίωση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου που οδήγησε στην κρίση και το λαό στη χρεοκοπία»

Νέες παγίδες εγκλωβισμού του 
λαού από ΠΑΣΟΚ και «Ελιά»*


Νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού στον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο επιχειρεί να στήσει το ΠΑΣΟΚ, με καλλιέργεια φρούδων ελπίδων περί οφέλους των λαϊκών στρωμάτων από την καπιταλιστική ανάκαμψη. 

Σε διακαναλική συνέντευξή του την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος έταξε «ανάκαμψη» και «έξοδο από την κρίση», που αφορούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αποκρύπτοντας ότι στήνονται πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων, αναπαράγοντας κυβερνητικές θριαμβολογίες για σχεδιαζόμενη έξοδο στις αγορές.

Επέμεινε για πολιτική σταθερότητα, ζητώντας 
υποταγή του λαού για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Στην υπόθεση Μπαλτάκου (που επιβεβαιώνει τις σχέσεις της ΧΑ με τμήματα του κρατικού μηχανισμού) κάλυψε πλήρως τον πρωθυπουργό. Επεχείρησε δε να αποσείσει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι φανερώθηκε ο ρόλος του ως «προοδευτικού πόλου» στην κυβέρνηση. 

Ζήτησε μάλιστα ενίσχυσή του στις ερχόμενες εκλογές 
για τη συμμετοχή του στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το όραμά τους το έχει ξαναδεί ο λαός...(Περισσότερα ΕΔΩ)


Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του 
για τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου, τονίζει:

«Η ανανέωση που υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος είναι η αναπαλαίωση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου που οδήγησε στην κρίση και το λαό στη χρεοκοπία, φτιάχνεται απ' τα ίδια υλικά και εν πολλοίς από τα ίδια πρόσωπα. 

Μόνο που αυτός ο δρόμος γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκός και βάρβαρος.

Για την άνοδο της ΧΑ, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου είναι μεγάλες, όχι μόνο γιατί ανέχτηκαν πρόσωπα σαν τον κ. Μπαλτάκο σε κυβερνητική θέση, αλλά και γιατί οι κυβερνήσεις, στις οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν, παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα και αντιμετωπίζουν με αυταρχισμό τις λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούσαν το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει ούτε πίσω να γυρίσουν, ούτε να παγιδευτούν σε ίδιας κοπής κόμματα ή σχήματα μιας χρήσης, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια των κομμάτων της ΕΕ. 

Να συμπορευτούν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους επιφυλάξεις τους».

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου