Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Απαντάμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
Όλοι σήμερα στις 7 μ.μ. διαδηλώνουμε στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ 
 
 
Απάντηση στον αυταρχισμό και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση δίνουν οι εργαζόμενοι της Αθήνας, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της άτυπης συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο. Στο έγγραφο της Αστυνομίας, για να αιτιολογηθεί αυτή η απόφαση, γίνεται επίκληση στην παρουσία σημαντικών πολιτικών, προσωπικοτήτων και ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ.

Άμεσα την καταδίκη του εξέφρασε το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του: 

«Στα γραφεία του ΠΑΜΕ θυροκολλήθηκε απόφαση 
απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεκτη. 

Η μετατροπή πλατειών και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και "υγειονομικές ζώνες" δεν πρόκειται να γλιτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν’ απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης, με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τρίτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα». 

Την καταδίκη τους στην απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων εκφράζουν η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης που αποδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή και καλεί σε μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, την απόφαση καταγγέλλουν το σωματείο εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η Ένωση Λογιστών Αθήνας - Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), το Ε.Κ Λάρισας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας(ΟΣΕΑΔΕ), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. 

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Τρίτη 1η Απρίλη... (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου