Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».

Δείτε την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην 
παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ


Με σύνθημα «Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια» η παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. 

Την κεντρική ομιλία και παρουσίαση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  (video  ΕΔΩ)  ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν υποψήφιοι.
 
Παρατίθεται η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα: 

«Ευχαριστούμε όλους και όλες για την παρουσία σας και την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την εκδήλωση αυτή σήμερα κατά την οποία δίνουμε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές. 

Πρόκειται για μια σημαντική μάχη, την οποία δίνουμε ενιαία παντού, σε όλη τη χώρα, με στόχο να ισχυροποιηθούν αποφασιστικά, μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. 


Κεντρικό μας σύνθημα είναι «Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ.

Να αποτυπώσει την αντίθεση του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης που στέλνει συνεχώς αντιλαϊκές οδηγίες, φτιάχνει τρόικες, προβλέπει αντιδραστικά μνημόνια διαρκείας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, την ανταγωνιστικότητά τους, συνθλίβοντας τους λαούς.

Το ΚΚΕ παραμένει η μοναδική συνεπής πολιτική δύναμη, με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός μας - κοινωνικοποίηση του πλούτου, με το λαό στην εξουσία.

Αυτή η θέση θωρακίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα απέναντι στους λεγόμενους ευρωσκεπτικιστές που τάχα σηκώνουν τη σημαία της αποδέσμευσης, της εξόδου από το ευρώ, στέλνοντας τους εργαζόμενους, το λαό, να παλεύουν κάτω από ξένες σημαίες, τις οποίες σηκώνουν οι δυνάμεις του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου για τα δικά τους συμφέροντα...(Περισσότερα  ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου