Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος...

 Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική 
 απεργία στις 9 Απρίλη με το ΠΑΜΕ


Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζουν τα ταξικά συνδικάτα την 
επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα. 

ΨΗΛΑ το κεφάλι! 

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. 

Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων». (Διαβάστε το κάλεσμα αναλυτικά ΕΔΩ).

Κάλεσμα στις Γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων να συμμετάσχουν μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, σημειώνοντας ότι «τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που θέσαμε και διεκδικήσαμε στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία και τα διεκδικούμε για μια ακόμη φορά με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 9 Απρίλη καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ, σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στις 9 Απρίλη καμιά εργαζόμενη στη δουλειά, καμιά άνεργη στο σπίτι. Δίνουμε το "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Κάλεσμα στους σπουδαστές των ΤΕΙ και στους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 9 Απρίλη, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας: «Στις 9 Απρίλη κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με το λαό σαν μια γροθιά κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια! Έτσι δίνουμε και παίρνουμε περισσότερη δύναμη! Παλεύουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  στην  Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ. στην 
Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου. 

Οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα  (ΕΔΩ) 

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου