Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Ουσιαστικά οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν γίνει στην πραγματικότητα σερβιτόροι στα ιδιωτικά συμφέροντα»

Συνέντευξη του Θ. Παφίλη στο «ΒΗΜΑ FM»*


Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» μίλησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

...Υπάρχουν και εξαιρέσεις πάντως, το λέτε και εσείς…

Εξαίρεση είναι στην Πετρούπολη, ας πούμε. Όλα τα υπόλοιπα που λέτε, παιδικοί σταθμοί κλπ, παντού υπάρχουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. 

Στην Πετρούπολη καταργήσαμε τα τροφεία, ας πούμε.  

Αν θέλαμε να έχουμε έναν καλό διαχειριστή αυτής της πολιτικής, δήμαρχο ή περιφερειάρχη, δεν χρειάζονταν εκλογές. Να γινόταν ένας διεθνής διαγωνισμός για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την πολιτική της ΕΕ. 

Λέμε λοιπόν ότι η προσωπικότητα παίζει ρόλο, αλλά η 
κάθε προσωπικότητα είναι ενταγμένη σε μια πολιτική. 

Και επειδή ορισμένοι προσπαθούν να το παίξουν, ότι ήρθαν από παρθενογένεση και να αποπροσανατολίσουν το λαό, εμείς τους κατηγορούμε, όχι γιατί δεν κάνανε καλή διαχείριση, αλλά γιατί εφάρμοσαν αυτή την πολιτική, η οποία είναι αντιλαϊκή και έχει δημιουργήσει αυτά τα χάλια. 

Άρα το ζητούμενο είναι τι περιφερειάρχη και τι
δήμαρχο θα έχει ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Θα έχει έναν που θα εφαρμόζει πιστά την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ         ή έναν που θα αντιστέκεται σ’ αυτή την πολιτική και μαζί με τον λαό θα προσπαθεί να την αλλάξει, για να μπορέσει να δράσει μέσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο, σε όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ουσιαστικά οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν γίνει στην 
πραγματικότητα σερβιτόροι στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Εδώ για να κάνεις ένα τοπικό έργο, με βάση και τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ, ακόμη κι αν μπορείς να το κάνεις μόνος, είσαι υποχρεωμένος να βάλεις 50% ιδιώτες. Θα το αλλάξουμε αυτό για να εξοικονομήσουμε χρήματα και να ελαφρυνθεί ο λαός ή θα ακολουθηθεί αυτή η πολιτική; 

Εμείς είμαστε της άποψης – και εδώ είναι η διαφορά μας με όλους τους υπόλοιπους – ότι θα διεκδικήσουμε μαζί με το λαό και θα παλέψουμε συνολικά για να αλλάξουν κατεύθυνση ορισμένα ζητήματα μαζί με τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα... (*Ολόκληρη η συνέντευξη  ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου