Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σημαία δική μας, είναι αυτή της οργάνωσης και της πάλης...

ΟΓΕ: Την 1η Μάη απεργούμε και 
συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ*

 
Στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων η ΟΓΕ.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: 

«Η 1η Μάη είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγου το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση. 

Είναι αφορμή για να αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από ποιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Είναι μέρα-εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών.

Σήμερα, που κυβέρνηση και ΕΕ πανηγυρίζουν για την ανάκαμψη που διαδέχεται την καπιταλιστική κρίση, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας δεν πρέπει να περιοριστούν να μετρούν τις κατακτήσεις που σάρωσε η κρίση. 

Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τους πανηγυρισμούς για την ανάπτυξη που χτίζεται πάνω στα συντρίμμια αυτά, ούτε να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στις διακηρύξεις όσων μιλούν για "παραγωγική ανασυγκρότηση" της χώρας.

Η δική τους σημαία είναι αυτή της οργάνωσης και της πάλης και όχι τα ξεφτισμένα σημαιάκια που ανεμίζουν όσοι υποκλίνονται στη στρατηγική της ΕΕ. Η δική τους πυξίδα δεν δείχνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά είναι προσανατολισμένη στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στη δυνατότητα να ικανοποιηθούν.

Την 1η Μάη απεργούμε και παίρνουμε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα».

ΠΑΜΕ: Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη! (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου