Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Γερμανία: «σύννομο το ωρομίσθιο ύψους 1,54 ευρώ... γιατί εργοδότης υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν τα «προσόντα» για να πάρουν μεγαλύτερο μισθό»

Γερμανία: «Σύννομη» η εκμετάλλευση των εργαζομένων


Το Εργατικό Δικαστήριο της πόλης Κότμπους της Γερμανίας αποφάσισε ότι το ωρομίσθιο ύψους 1,54 ευρώ για τους υπαλλήλους ενός δικηγορικού γραφείου είναι «σύννομο, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι το δέχτηκαν για να μπορέσουν να ...ξαναμπούν στην αγορά εργασίας.
 
Το δικαστήριο αποφάνθηκε, ως γνήσιο ταξικό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος, ότι «οι μισθοί αυτοί μπορεί μεν να παραβιάζουν τα χρηστά ήθη, αλλά ο εργοδότης δεν λειτούργησε εκμεταλλευτικά», μιας και ο τελευταίος υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν τα «προσόντα» για να πάρουν μεγαλύτερο μισθό.


Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί, που, παρά το γεγονός ότι εργάζονται, είναι αναγκασμένοι να φυτοζωούν με μισθούς πείνας και πενιχρά επιδόματα και με τον πέλεκυ της έξωσης και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους. 

Και δεν είναι βέβαια ζήτημα «προσόντων», αλλά αποτέλεσμα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, που ανεξάρτητα από κρίση και μνημόνια καταδικάζει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην ανέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου