Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι...στάχτη στα μάτια χιλιάδων μικρεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων ...την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια».

 ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις Σαμαρά σχετικά με το ΦΠΑ


Σε σχόλιο για τις δηλώσεις Σαμαρά σχετικά με το 
ΦΠΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια χιλιάδων μικρεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων που καταστρέφονται σήμερα από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική, η οποία υπηρετεί την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Είναι πρόκληση να αποκαλεί "μεγάλη μεταρρύθμιση" τη στοιχειώδη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών ΦΠΑ που αποτελεί "σταγόνα στον ωκεανό" των τεράστιων απωλειών, την ώρα που η ανελέητη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, οι τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, η συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο.
 

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απαιτήσουν να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια, να απαιτήσουν κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο».

Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο 
Πρωθυπουργός με το βλέμμα στις κάλπες  (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου