Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το ΚΚΕ προτείνει ότι λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Μ. Παπαδόπουλος στο «Enikos»: Ο λαός να κάνει επιλογή που θα 
πονέσει το σύστημα και τα αφεντικά, όχι τους πολιτικούς του υπηρέτες*


Τους πραγματικούς ωφελημένους από την υπόθεση Μπαλτάκου που δεν είναι άλλοι από την άρχουσα τάξη υπογράμμισε ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.

Η υπόθεση αποτελεί ένα βολικό πολυεργαλείο και φόβητρο προκειμένου η αστική τάξη να συνεχίσει να περνά τα μέτρα που θέλει σε βάρος των εργαζομένων ενώ το πολιτικό της προσωπικό να τσακώνεται για τα πρόσωπα και τα βίντεο.

Ο Μ. Παπαδόπουλος ανέλυσε και το σκηνικό μέσα στο οποίο 
εκδηλώνονται αυτές οι εξελίξεις που δυσκολεύουν την αστική τάξη. 

Το πρώτο είναι πως το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εγκλωβίσει μεγάλο τμήμα των εργαζομένων που καταλαβαίνει πως ό,τι κι αν ακούει για ανάκαμψη, αυτή τελικά θα είναι ματωμένη. 

Το δεύτερο πρόβλημα της αστικής τάξης είναι η σφοδρή ανηλεής διαπάλη διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, που εκδηλώθηκαν πρόσφατα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τη σκανδαλολογία στην Τουρκία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η υπόθεση Μπαλτάκου είναι μία βολική αντιπαράθεση που αφήνει στο απυρόβλητο την άρχουσα τάξη για να περνά τα μέτρα, δημιουργείται ένα σκηνικό αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, με το διπολισμό που εκδηλώνεται μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών δυνάμεων, που ψαρεύουν σε θολά νερά και περιλαμβάνει τη ΧΑ, τη ΔΗΜΑΡ ακόμη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

 Τέλος, η υπόθεση συγκαλύπτει και την οργανική σχέση που 
έχουν οι φασίστες με το κράτος και το σύστημα συνολικά.

Επεσήμανε ότι η θεωρία των δύο άκρων, ο αντικομμουνισμός, η καταστολή του κινήματος και των εργατικών δικαιωμάτων είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων, που μάλιστα σε αρκετές χώρες της ΕΕ βρίσκονται από κοινού στη διακυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι το φασιστικό φόβητρο χρησιμοποιείται ως χρήσιμο πολυεργαλείο για να συγκαλυφθεί ο πραγματικός αντίπαλος που είναι η αστική τάξη και κάλεσε το λαό και τους εργαζόμενους στις επικείμενες εκλογές να κάνουν επιλογή που θα πονέσει το σύστημα, θα πονέσει τα αφεντικά, αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και όχι τους υπηρέτες των αφεντικών δηλαδή το πολιτικό τους προσωπικό.

'Οσον αφορά την κρίση επεσήμανε ότι σε πολλές χώρες της ΕΕ με πολύ διαφορετικό ύψος του χρέους εφαρμόζεται η ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση σε ασφαλιστικό, μισθούς και εργασιακές σχέσεις. 

Τα μέτρα δεν ξεκινούν από το χρέος, είναι μία γενική κατεύθυνση της ΕΕ των μονοπωλίων που ζητούν φθηνή εργατική δύναμη για να ανταγωνιστούν άλλα διεθνή κέντρα. 

Το ΚΚΕ προτείνει ότι λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, 
μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

«Μεθοδεύσεις για τις συντάξεις»  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου