Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων



Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τα  σχέδια αντιδραστικής ανατροπής του συνδικαλιστικού νόμου τονίζει:

«Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ευρωπαϊκών συνδικάτων - μαζί και τις εγχώριες, ετοιμάζονται να βάλουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.


Στην έκθεση της Κομισιόν σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να "εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία, να προωθήσει εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των εταίρων και αποφυγή οποιασδήποτε αναίτιας διαταραχής στη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή να διασφαλίσει ότι το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων είναι ώριμο και συνδέεται με τις διεθνείς πρακτικές".

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα αποτελούν απλά "κροκοδείλια δάκρυα". Η πρόθεση των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπαλλήλων του κεφαλαίου είναι να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο "γύψο".

Ξέρουν ότι η πολιτική τους θα μεγαλώσει τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ότι δεν έχει απαντήσεις παρά μόνο πρόσθετα βάσανα. Και επιβεβαιώνουν αυτό που χρόνια λέμε - ότι το άλλο πρόσωπο κάθε αντιλαϊκής πολιτικής είναι η βία, η καταστολή, ο αυταρχισμός.


Γι' αυτό ετοιμάζονται να δυσκολέψουν το πάρσιμο των απεργιακών αποφάσεων προσμετρώντας όχι μόνο τους απόντες από τις γενικές συνελεύσεις, αλλά και τους εκτός συνδικάτου.

Γι' αυτό δεν τους φτάνουν οι καταδίκες αγωνιστών όπως της "Χαλυβουργίας", θέλουν να ποινικοποιήσουν την υπεράσπιση της απεργίας, να λύσουν εντελώς τα χέρια των εργοδοτών και των μηχανισμών τους, βάζοντας φυλακή όποιον εργάτη θα προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να αγωνίζεται.

Γι' αυτό θέλουν πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των ίδιων των χρημάτων που παρακρατούν από τους εργαζόμενους στη χειραγώγηση των συνδικάτων. Eπιχειρούν να αξιοποιήσουν συκοφαντικά και σε βάρος όλου του συνδικαλιστικού κινήματος τη βρωμιά και τη σαπίλα των συνδικαλιστικών τους στελεχών, τα οποία και με χρήματα τα τάιζαν και με προνόμια τα προστάτευαν και τα προστατεύουν.

Γι' αυτό ετοιμάζουν υποχρεωτικές ενοποιήσεις συνδικάτων με στόχο να ελέγξουν τις όποιες ταξικές αγωνιστικές φωνές υπάρχουν και δεν καταφέρνουν με τους μέχρι σήμερα τρόπους να τις κάνουν να σωπάσουν, κοπτόμενοι δήθεν για την πολυδιάσπαση, η οποία είναι επίσης δικό τους έργο.


Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός.

Αυτούς που μακελεύουν τη ζωή μας, που στερούν το μέλλον των παιδιών μας, δεν τους έπιασε ο πόνος να διορθώσουν τα "κακώς κείμενα" του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αυτά θα τα διορθώσουν οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΠΑΜΕ.

Αυτοί το μόνο που θέλουν και επιδιώκουν είναι να 
πολλαπλασιάσουν τις αλυσίδες που δένουν την εργατική τάξη.

Άμεσα όλα τα συνδικάτα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις προθέσεις των εργοδοτών και των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους υπαλλήλων στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Να ετοιμαστεί η εργατική τάξη για σκληρή αναμέτρηση, με στόχο να αποτραπεί ο "γύψος" που το κεφάλαιο επιδιώκει να βάλει στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων».  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου