Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη «RealNews»...

 Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημ.Κουτσούμπας,  
στη «RealNews» και τη δημοσιογράφο Μ. Ζαφειριάδου.


Παρατίθεται η συνέντευξη: 

Η κυβέρνηση επιμένει ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων. Συμφωνείτε;

Αυτό που δε θα τελειώσει είναι η αντιλαϊκή πολιτική, μέσω των μνημονίων διαρκείας και των μηχανισμών εποπτείας της ΕΕ, για τα οποία μόνο το ΚΚΕ μιλάει. Δε θα τελειώσουν οι απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών για νέα μέτρα. Και όσοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να «παντρέψουν» την ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου με την ευημερία του λαού λένε ψέματα. 

Άλλωστε το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που άνοιξε το δρόμο για να φτάσουμε εδώ και την οποία ψήφισαν όλοι τους. Και τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης και το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ξεκινά η συζήτηση για το χρέος. Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, προτείνει «κούρεμα». Εσείς τι πιστεύετε ότι πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση; 

Όποια κυβέρνηση σήμερα ή αύριο, που αναγνωρίζει το χρέος και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, δε μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε περισσότερο από νέους όρους σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων. Και αυτό δεν καθορίζεται μόνο από το ύψος του χρέους. Ακόμη και αν σου «κουρέψουν» ή σου «ελαφρύνουν» το χρέος οι εταίροι, αυτό θα γίνει με νέους δυσβάσταχτους όρους. 

Η μοναδική λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός. Αυτό μπορεί να το επιβάλει –και όχι να το διαπραγματευτεί– μια κυβέρνηση, έξω από τα δεσμά της ΕΕ, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια και το λαό πραγματικά στην εξουσία...

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου