Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα ψέματα και η υποκρισία κάποια στιγμή τελειώνουν. Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση παντού.

Κριτήριο της ψήφου η στάση των κομμάτων και των 
υποψηφίων τους  στις περιφέρειες και τους δήμους, 
η στάση τους απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο.
 

Ανακοίνωση πέντε δημοτικών 
συμβούλων του Δήμου Νικαίας

Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του  δήμαρχου Νικαίας  διένειμαν σήμερα ανακοίνωση, με την οποία κάνουν γνωστούς τους λόγους παραίτησης  από τις θέσεις τους στο Δήμο της  Νίκαιας,  και την αποχώρησή  τους από την παράταξη του  σημερινού δημάρχου. 
(Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση κλικ στην από κάτω εικόνα) 


Τα ψέματα και η υποκρισία κάποια στιγμή τελειώνουν. Να ζεις μέσα στην κοινωνία και να είσαι συγχρόνως  “ελεύθερος”  απέναντι στην κοινωνία, δηλαδή να ζεις συγχρόνως μέσα και έξω από την κοινωνία  γίνεται;  Δεν γίνεται.

Το παραμύθι με τους "ανεξάρτητους", τους "μη κομματικούς" τους  "αφοσιωμένους" στο συμφέρον, από αγάπη,  της πόλης  τους, είναι πλέον το πιο σύντομο και το πιο σαχλό ανέκδοτο.   

Τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, απορρέουν από τις γενικότερες εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων, κεφαλαίου και ΕΕ, πολιτικές που έχουν συμμάχους, αν όχι συνένοχους, σε αυτή τους την προσπάθειά  Δημοτικές Αρχές, που κρύβουν επιμελώς την γενικότερη συμφωνία τους,  στους  σχεδιασμούς των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου.

Πίσω από τα μεγάλα λόγια, είτε νυν δημάρχων, είτε "ανεξάρτητων" υποψήφιων δημάρχων, για το δήθεν φιλολαϊκό ενδιαφέρον τους,  κρύβεται ο πραγματικός τους στόχος, που δεν είναι άλλος από την  διεύρυνση του χώρου, όπου το κεφάλαιο μπορεί να βγάζει όλο και περισσότερο κέρδος.

Η κρίση τους, την οποία χρησιμοποιούν για να περάσουν τους "ευσεβείς πόθους" τους, το χτύπημα δηλαδή των εργατικών κατακτήσεων, είναι η ίδια, που χάρη στην ολόπλευρη έκτασή της καθώς και χάρη στην έκταση της αποτελεσματικότητάς της, τους ξεβρακώνει. 

  

Επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη να πάρουν οι 
εργαζόμενοι  την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο αγώνας για τα  τοπικά λαϊκά προβλήματα, μπορεί να αποκτήσει δυναμική και αποτελεσματικότητα μόνο αν συνδεθεί με την κεντρική πολιτική. Δηλαδή, να εντάσσεται στη δράση για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για ριζικές αλλαγές. Που σημαίνει ότι, η πρωτοπορία των ταξικών δυνάμεων είναι ανάγκη -και με την ευκαιρία των εκλογών του Μάη-  να εξηγήσει στο λαό, μεθοδικά και με επιμονή, αυτό που φαίνεται μέχρι σήμερα να παίρνει ως  δεδομένο.  

Να παρουσιάσει δηλαδή, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ολοκληρωμένα την εικόνα  της πραγματικότητάς μας, σαν καθορισμένου συστήματος σχέσεων παραγωγής, να δείξει τον αναγκαίο χαρακτήρα της εκμετάλλευσης και της απαλλοτρίωσης των εργαζομένων μέσα σ' αυτό το σύστημα, να δείξει τη διέξοδο εκείνη απ' αυτό το καθεστώς, την οποία υποδείχνει η οικονομική εξέλιξη..."   

Γιατί μόνο έτσι  μπορεί να υπολογίζει σε γόνιμη και αποτελεσματική  δράση. 

Γιατί μόνο έτσι μπορούν να σκορπίσουν οι  λαϊκές αυταπάτες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος  "για την εργατική λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, με εργατικό έλεγχο, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων της, ώστε να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες". 


 

Κριτήριο της ψήφου η στάση των κομμάτων και  των υποψηφίων τους  στις περιφέρειες και τους δήμους, η στάση τους απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο. 

Το πρόβλημα δεν είναι απλά ανάγκη άλλης πολιτικής. 

Έρχεται ορμητικά στο επίκεντρο η ανάγκη ξεπεράσματος  του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, δηλαδή άλλου τρόπου ζωής, άλλων κοινωνικών  σχέσεων. Ορμητικά μπαίνει η ανάγκη της κοινωνικής αλλαγής στη χώρα μας και η διαμόρφωση των προϋποθέσεών της.

Να γιατί στους εργαζόμενους, στο λαό πρέπει να γίνει καθαρό. 

Στις εκλογές του Μάη,  ρίχνοντας και στις τρεις  κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ισχυροποιείς την πρόταση διεξόδου που προβάλει το ΚΚΕ, και που είναι τελικά η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός και η νεολαία ενισχύουν τον πολύτιμο πολλαπλασιαστή της δύναμης τους, τον οργανωτή, το έμπειρο και δοκιμασμένο στήριγμά τους στον αγώνα τη δύσκολη επόμενη μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου