Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ποτέ την Κυριακή...

Απεργία την Κυριακή στο εμπόριο ενάντια 
στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας 

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Καπνικαρέας 
καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
 
Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 13 Απρίλη ενάντια στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση 
στις 10 π.μ. στην πλατεία Καπνικαρέας.
 Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σημειώνει:
«Το πολυνομοσχέδιο τους συγκυβέρνησης πέρα από τη δρομολόγηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα και στα Ταμεία, με συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρει την "άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό", υλοποιεί και την πλήρη κατάργηση τους Κυριακής αργίας.

Συγκεκριμένα, ορίζονται τουλάχιστον 3 τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται "πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τους τις Κυριακές του έτους",  χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία μαζί με σωματεία αυτοαπασχολούμενων είχαν καταγγείλει ότι η απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο άνοιγε το δρόμο για την πλήρη κατάργηση τους Κυριακάτικης αργίας.

Στόχος τους, συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου, με την κατάργηση τους Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι το πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Θυμήσου ότι η λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο "έφερε" και τις "Λευκές νύχτες" όπου οι εμποροϋπάλληλοι υποχρεώθηκαν να δουλέψουν μέχρι τους 11 το βράδυ.

 
Ποιος θα τους σταματήσει, όταν θα υλοποιούν 
την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων;

Η συμμετοχή μας στην απεργία Κυριακή 13 Απρίλη 2014 δεν αναιρεί τις ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΕΜΕΙΣ (πρώην στελέχη ΠΑΣΚΕ), που εκφράζουν το νέο και παλιό κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, γιατί υπονομεύουν ανοιχτά τις απεργίες που αποφασίζουν.

Η πλειοψηφία τους Ομοσπονδίας αποφάσισε μια κλαδική απεργία για τους 13 Απρίλη χωρίς να τη συνδέσει με τα φλέγοντα ζητήματα που είναι η υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, η μη εξόφληση των δεδουλευμένων, και όλα αυτά που ταλανίζουν τη ζωή τους καθημερινά, χωρίς οργάνωση, χωρίς αγωνιστικό πλαίσιο τέτοιο που να αφορά τους σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Υπονομεύουν την απεργία Κυριακή 13 Απρίλη όπως υπονόμευσαν και την πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη, χωρίς οργάνωση, χωρίς προετοιμασία, με αίτημα να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι.

Απαιτούμε:
- Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο. 
- Κατάργηση όλων των νόμων και των 
  διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. 
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους».
 
Επιπρόσθετα με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ζητά «από τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων την συμπαράσταση στον αγώνα τους, να μην ψωνίζουν τις Κυριακές, άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως δεν λείπουν οι ώρες για τα ψώνια, τα αλλά λείπουν τα λεφτά.

Οι κυβερνήσεις, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια προσπαθούν να μας επιβάλουν τον κατακερματισμό, την έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας επιβάλουν θα μας συμπεριλάβει όλους και όλες, χωρίς εξαιρέσεις».

Ολόκληρη την ανακοίνωση  ΕΔΩ

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου