Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«...ΕΕ, καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας πάνε μαζί»

Δ. Κουτσούμπας: Η επίσκεψη Μέρκελ έχει 
στόχο τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής*


Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Κέρκυρα, τόνισε:

«Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου για να ενισχύσει το πανηγυρικό κλίμα ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο", "έχουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, βγαίνουμε στις αγορές" και άλλα παρόμοια. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πει πάλι τα γνωστά, για την ωραία ιδέα της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" που τάχα χάλασε στην πορεία, γιατί η Ευρώπη έγινε γερμανική.

Κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να πει στο λαό την ουσία, την αλήθεια:

Για την ΕΕ, που από τη γέννησή της ήταν μια αντιδραστική συμμαχία καπιταλιστικών κρατών με περισσότερο και λιγότερο ισχυρές χώρες και σήμερα αυτή η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο υπέρ της Γερμανίας.

Για τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης που φτιάχνει η ΕΕ για τους λαούς όλων των χωρών, ανεξάρτητα αν έχουν ψηλό ή χαμηλό χρέος, που εφαρμόζονται και απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και το γερμανικό, το γαλλικό λαό, όλους τους λαούς.

Για το τι σημαίνει έξοδος στις αγορές, που είτε γίνει τώρα, όπως λέει η κυβέρνηση, είτε λίγο αργότερα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα κουρεματάκι του χρέους, αυτά τα δανεικά θα τα πληρώσει ο λαός και τα παιδιά του.

Η επίσκεψη της Μέρκελ έχει στόχο να στηρίξει τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, να προωθήσει τις μπίζνες των γερμανικών ομίλων. 

Την Μέρκελ δεν την καλωσορίζει μόνο ο Σαμαράς 
και η κυβέρνηση, αλλά το κεφάλαιο της χώρας. 

Χάρη και στην Μέρκελ, δηλαδή τη Γερμανία, η αστική τάξη στην Ελλάδα απέκτησε ένα αντεργατικό - αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να αυξάνει την κερδοφορία του. Από ό,τι ακούμε και διαβάζουμε, μέρος της επίσκεψης θα είναι και η συγκρότηση ενός επενδυτικού ταμείου, με τη συμμετοχή και γερμανικών κεφαλαίων, για την καπιταλιστική ανάκαμψη. 

Φυσικά υπάρχουν και τμήματα του κεφαλαίου που ίσως ήθελαν να χρηματοδοτηθούν ακόμα περισσότερο από την ανάκαμψη. Αυτά τα τμήματα θέλει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάει τη στήριξή τους και κοροϊδεύει το λαό ότι μια καπιταλιστική ανάκαμψη, με τους δικούς του όρους, θα είναι προς όφελος του λαού. 

Και οι δύο κρύβουν ότι ΕΕ, καπιταλιστικός δρόμος 
ανάπτυξης και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας πάνε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου