Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Καμία ανακούφιση, καμία φιλολαϊκή διέξοδο δεν σηματοδοτεί η έξοδος στις αγορές...

 Εντολή για έκδοση ομολόγου από το υπουργείο Οικονομικών*


«Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών πως δόθηκε η εντολή για έκδοση ομολόγου μέσω του οποίου θα γίνει ο δανεισμός του κράτους από τις αγορές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5ετή ομολογιακή έκδοση "αναφοράς - benchmarking" σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.  Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμολόγηση θα γίνει αύριο και πως ήδη το Ελληνικό Δημόσιο συγκεντρώνει ενδεικτικές προσφορές. Επίσης «Wall Street Journal» και «Dow Jones Newswires» σημειώνουν ότι η έκδοση θα είναι αξίας 2 δις ευρώ και το επιτόκιο αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 4,75% και 5,25%.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την έξοδο στις αγορές ενόψει των εκλογών, για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στο λαό ότι τα χειρότερα πέρασαν και να κρύψει ότι τα σκληρά μέτρα δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης».


 
Ν. Καραθανασόπουλος: Ο κρατικός δανεισμός θα 
διευκολύνει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Καμία ανακούφιση, καμία φιλολαϊκή διέξοδο δεν σηματοδοτεί η έξοδος στις αγορές, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη 9 Απρίλη στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σημείωσε πως ο κρατικός δανεισμός θα διευκολύνει τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ η μόνιμη εποπτεία της ΕΕ σημαίνει πως τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό και πως η ίδια η ΕΕ θα γίνεται πιο αντιδραστική και πιο βάρβαρη.

Ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 16 του νομοσχεδίου «Εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» που επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου